Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

We stellen allemaal niets voor.

Ons incasseringsvermogen is soms zo groot, dat je er vreemd van opkijkt hoeveel een mens kan slikken, hoeveel een mens tot zich kan nemen, voor de overbekende druppel de emmer doet overlopen en de boel laat escaleren! Zo kan het voorkomen dat mensen je te na komen, nietsontziend met modder en blubber gooien en het de mens onleefbaar proberen te maken!

Soms moet je van heel goede huize komen om gewoon te slikken, adem te halen en denken: ik ben slimmer, barst! Ga door met je leven, dat doe ik ook, maar het wordt een ander verhaal wanneer mensen je aanvallen, om niets, niemendal, noppes, nada!

Om dan helemaal niet te reageren, gaat zelfs mij te ver! Een voorbeeld: we rijden in de gemeente cabrio, ofwel de scootmobiel door het winkelcentrum, dat is nou eenmaal overdekt, iets wat ik niet verzonnen heb maar wat nou eenmaal zo is. We rijden zachtjes zoals het betaamt, passeren dan een paar opgeschoten gasten, die smuikend op ons neerzien.

Geeft niks want ook ik kan smuikend kijken, maar dan zegt er eentje: ze zouden die dingen moeten verbieden in een winkelcentrum, ik stop en zeg: ze zouden niet alleen jou moeten weigeren in ditzelfde winkelcentrum, ik gun jou van harte wat wij mankeren, zodat je enige manier om nog buiten te komen dit vervoermiddel is!

Ik gaf zachtjes gas, reed door en het bleef stil achter me! Zonder stemverheffing, zonder grote mond, gezegd wat ik kwijt wilde en dat voelde prima!

Schrijver: An Terlouw, 23 mei 2019


Geplaatst in de categorie: filosofie

5.0 met 1 stemmen 74Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Günter Schulz
Datum:
23 mei 2019
Email:
agschulzziggo.nl
Chapeau An! Het is een zegen als assertiviteit één van jouw goede eigenschappen is en als je jouw zegje op deze nette maar toch doeltreffende manier kunt doen, dan oogst je soms het respect dat je verdient.

Graag gelezen

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)