Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Gevaar op de weg.

Nee, niet ik hoor alhoewel de eerlijkheid me gebied te zeggen dat ook ik wel eens een verkeersregel overtreed! Tuurlijk wel, stiekem door rood licht rijden is er zo eentje, je voelt je meteen een stuk jonger als je zoiets uithaalt, echt waar! Maar de acties die men tegenwoordig uithaalt op de weg, of het fietspad die liegen er niet om!

Een simpel ritje zou voor ons ouderen al rap kunnen eindigen in het ziekenhuis, vermits we niet bedenken dat: andere weggebruikers niet altijd opletten. Er komt ons een scooter voorbij, twee jonge meiden erop en net over de kruising heen, besluit de bestuurster naar links te schieten om de weg over te steken, zonder licht aan te geven, zonder een hand te gebruiken om te laten weten dat ze de andere kant op moet!

We schrikken ons het apezuur, staan stil, omdat het een actie is die je niet ziet aankomen, nog minder verwacht: eega roept: niks mis met een hand uitsteken hoor dames! Oh sorry, komt nog terug en we vervolgen onze weg. Een groot deel gaat alles goed maar dan gebeurt er iets waar ik helemaal niet op bedacht ben, vanuit tegenovergestelde richting komt met loeiende sirenes een ambulance aangereden, deze rijdt secundair dus wij hebben er op het fietspad geen last van!

Echter, komt er een auto aan met een man achter het stuur, die de ambulance zo vreeslijk spannend vindt, dat ie dus bijna drie personen pootje, of wieltje licht, net wat je wilt. Ik sta stil, de man ziet ons niet eens, of ie nog nooit een ziekenwagen heeft gezien, pas: wanneer ik achter hem sta en hem een staande ovatie geef, heeft ie door, dat die ziekenwagen bijna voor ons op had kunnen komen draven! Hij duwt zijn hoofd in zijn handen en ik vervolg mijn weg, met bonkend hart, want jemig, de schrik zit er vandaag bar goed in hoor!

Je moet blijkbaar niet alleen opletten waar je zelf rijdt, welnee, je moet tegenwoordig vantevoren al bedenken wat een ander voor capriolen uit kan halen, tenminste, als je heelhuids thuis wilt komen!

Schrijver: An Terlouw, 24 mei 2019


Geplaatst in de categorie: verkeer

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 87Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)