Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Prijzen, het helpt!

Vaderdag, alhoewel er geen specifieke dag hoeft te zijn om datgene wat ik neertik, namelijk: dochter komt met de kleinkids gezellig langs voor paps, dat op zich is al gezellig.
Er wordt heel wat afgekwebbeld, de jongste telg is natuurlijk hartstikke nieuwsgierig naar de vorderingen van de trein van Opa, immers weet het jochie dat die voor hem bestemd is te zijner tijd!
We zijn hem even kwijt en als hij de kamer weer binnenkomt weet ik dat hij even is gaan kijken, ik vraag hem: waar was je? Hij zegt: bij de treinen, nou is dat op zich al knap, want die staan er dus nog niet op!

Dan vraag ik, wat zag je dan? Ik beken namelijk me niet te vertonen in dat kamertje, kan heel slecht tegen rommel en dat is het er nu wel! Hij zegt, nou...ehhh hout? Ik zeg: was dat alles dan? Nee hoor, er liggen ook rails. Oh zeg ik, dat is handig dan zouden er al treintjes kunnen rijden? Maar dat is natuurlijk heel dom van mij, zo kijkt ie tenminste en we hebben het er niet meer over!

De koffie wordt gedronken, het gebak wordt gegeten en als dat naar binnengewerkt is, gaan de kids, stuk voor stuk met de gebruikte spullen naar de keuken om het in de vaatwasser te zetten! Vanaf mijn plaats kan ik ze zien en op het moment suprême zeg ik: hartstikke goed meissie, een paar keer. De jongste loopt als laatste met zijn bordje naar de keuken, maar is eventjes de weg kwijt, ik roep, nee lieverd, zet maar niet in de vriezer, doe maar in de machine achter je!

Oh dom hè oma? Ik zeg niks hoor, het lijkt allemaal op elkaar, maar ja in de vriezer wordt het niet schoon hè? Nee lacht ie, bergt de boel op en ik roep: goed gedaan vent! Glunderende gezichtjes zijn altijd leuk! Dan besluit de hond iets om te gooien, oudste kleinkind krijgt van mijn dochter de opdracht om de stofzuiger te pakken, ook dit wordt zonder morren gedaan en de kamer is weer spic en span!

Dank je wel meissie, voor je hulp! Tot vrijdag oma, dan kom ik ook helpen hoor, want tja dan is opa jarig en eet het spul gezellig hier, maar ik weet nu al dat alle kleine handjes me waanzinnig meehelpen! Hoe rijk ik ben? Nou hier kan geen geld tegenop, zoveel is zeker!

Schrijver: An Terlouw, 16 juni 2019


Geplaatst in de categorie: kinderen

4.0 met 1 stemmen 233Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)