Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Zwem-Elfstedentocht

Wat een geweldige toer wordt hier neergezet, wat een fantastische prestatie wordt hier geleverd, wat een kanjer die Maarten, zwemmend, ploegend met zijn lange armen door het water van de Friese steden, de elf steden die je moet passeren om eventueel op de schaats af te leggen. Met immense bewondering bekijk ik de beelden op televisie.

Maarten zwemt voor de mensen met kanker, dezelfde ziekte die ook hij heeft gehad en dus weet wat het met hem doet! Met alle andere mensen eveneens, al die mensen die geconfronteerd worden met die smerige ziekte!

Wat een bewondering verdient Maarten, op zijn minst een eremedaille, om zo’n actie te ondernemen, in zijn eentje! Oh er zijn zogenaamde mee-zwemmers, die ook gesponsord worden, maar Maarten legt het gehele traject af: elf steden, net als de Elfstedentocht! Het is druk op de route waar hij zwemt, verkeer heeft moeite om niet een infarct op te lopen, fietspaden lopen vol, bruggen zijn barstensvol, de kades staan bomvol.

Je hoort alleen maar: Maarten, Maarten, Maarten! Wat een man, wat een geweldige kerel, wat een fenomeen! Geld ophalen voor onderzoek naar kanker! Een heel diepe buiging voor deze geweldige man, die aan de zijkant letterlijk “op handen wordt gedragen” maar het toch allemaal alleen moet doen!

Chapeau Maarten!

Schrijver: An Terlouw, 23 juni 2019


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.5 met 4 stemmen 82Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
An Terlouw
Datum:
25 juni 2019
Han wat een fantastische prestatie! Wat een fenomeen die Maarten! Geweldig en gewoon haast onmenselijk, maar toch heeft hij het gedaan! En wat een bedrag is er al binnen, ook al helemaal top! Mijn hoge hoed voor hem af!
Naam:
Han Messie
Datum:
23 juni 2019
Email:
hmessielive.nl
Het is iets geweldigs!
Een man, die zich tot het uiterste inzet, zelfs afbeult, zonder er zelf belang bij te hebben, maar ten bate van heel wat zwaar zieke mensen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)