Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Niet te bevatten

Ze gaat een week geleden naar de specialist, klachten die er niet om liegen na diverse kuren toch maar een afspraak in het ziekenhuis! Tja, als niks helpt, moet je wel nietwaar? De arts in kwestie zegt, na haar te hebben onderzocht, tevens een uitstrijkje te hebben gemaakt: mevrouw, u moet er rekening mee houden dat de uitslag kanker is, dat u volgende week te horen krijgt: baarmoeder en eierstokken moeten eruit!

Verdoofd en vol emotie verlaat ze het ziekenhuis om een volle week ervan overtuigd te zijn dat haar laatste dagen geteld zijn! Een zware achterliggende week, want vanmorgen komt ze in hetzelfde ziekenhuis samen met haar dochter, worden binnen geroepen en de arts zegt: alles is goed, uitslagen zijn negatief! Het is doodstil in de kamer van de arts!

Blijdschap en ongeloof scheren door de kamer, als dochter haar stem terug krijgt, maar hoe kan dit in vredesnaam? Waarom zei die andere arts vorige week dat mijn moeder kanker had? De arts lijkt ook verbaasd, kijkt nogmaals in het scherm van de computer en zegt: tja, dat was de conclusie naar aanleiding van de verdikking van het slijmvljes!

Daarvoor krijgt uw moeder nu medicijnen en dat moet helpen! Maar evengoed zegt dochter: hoe kunnen jullie mensen zo verschrikkelijk op het verkeerde been zetten, door zo’n uitspraak te doen terwijl er geen aanleiding voor is? Dit is toch bij de beesten af?

En oh ik weet: we zijn mensen, en mensen maken fouten, maar dit is te droevig voor woorden! Dit is een horrorverhaal dat geen genade toont, dit is een scenario dat je geen hond toewenst! Als ik haar hoor zeg ik: bij zoveel onwetendheid, zou ik voor een second opinion gaan, dit is wel zo link, mensen die compleet langs elkaar heen praten!

Ik vertrouw het niet en denk dat je aan moet sturen op een andere blik van een andere arts! Als ik dit gezegd heb, beaamt ze mijn boodschap, immers, zolang je niet zeker weet dat er iets echt zwaar aan de hand is, hou dan je mond en wacht een week met voorspellingen doen! Lugubere zaken als deze vallen onder medische missers maar dit is een kapitale blunder!

Schrijver: An Terlouw, 11 juli 2019


Geplaatst in de categorie: ziekte

4.7 met 3 stemmen 250Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)