Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

1999-2019

Tjonge jonge, twintig jaar schrijf ik al op beide sites, zowel op Gedichten.nl als hier! Twintig jaar en wat is er veel veranderd, mensen, collega-schrijvers ontvielen ons, ze worden node gemist, maar lieten veel van hun erfenis hier achter.
Wim Niesten bijvoorbeeld, die ik tevens persoonlijk kende van de ‘Nachten van het Gedicht’ die hier in Capelle door mij werd georganiseerd en waar een aantal schrijvers, tevens van deze site, bij aanwezig was!

Wat was het geweldig elkaar ook op die manier te leren kennen, mensen konden niet meer naar huis ‘s nachts en zo werd er onderdak geregeld voor hen, die te ver weg woonden! Een geweldige tijd, al is het lang geleden!

Heel in het begin, was het een lust elke dag te plaatsen, je kon bij iedereen een nummer aantikken, zo ging het cijfer omhoog, maar als je het niks vond, waren er twee opties, een laag cijfer aantikken, of gewoon geheel niks! Dat kon ook. Later werd de inlog voor iedereen verplicht en we merkten dat het te lastig werd voor mensen om deze actie te doen!

Moet ik bekennen, dat het nu vaak voorkomt, dat de site er gewoon uit ligt, of dit nu komt vanwege het grote aantal mensen dat er tegelijk op komt, of dat er sprake is van een technisch probleem, geen idee, maar met geduld kom je een heel eind, want meestal is die storing met een dag wel verholpen! Gelukkig maar!

Al heel wat verhalen, gedichtjes, overpeinzingen, beweringen en columns heb ik op de site toevertrouwd, net als hartenkreten, maar in wezen is alles wat je schrijft een hartenkreet, vandaar dat een van mijn dichtbundels die titel meekreeg. Ook al een actie die ik nooit had aangedurfd zonder eerst hier een soort van bevestiging te krijgen van: prima gedaan!

Dat is wel wat ik mis sinds mensen het als lastig ervaren in te loggen, de vaste schrijvers niet te na gesproken! Dat schouderklopje als het ware, maar dat ligt aan mij natuurlijk! Twintig jaar, de aantallen zijn ontelbaar, er komen stukjes voorbij dat ik denk: is dit van mij! Ja dus, en ik besef, na een paar maal te horen hebben gekregen: dat kan beter An, door Johan, dat ik er veel van heb geleerd!

Twintig jaar, of er nog evenveel bijkomen weet geen mens, dus ik evenmin! We zijn en worden mensen van de dag, maar zonder al teveel negatieve gedachten zeg ik: op naar 2039!

Schrijver: An Terlouw, 14 juli 2019


Geplaatst in de categorie: hobby

4.0 met 4 stemmen 469Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
An Terlouw
Datum:
27 juli 2019
Dank je wel Catrinus!, heel lief!
Naam:
catrinus
Datum:
26 juli 2019
Inderdaad An, ik denk dat vele schrijvers net als jij, op genoemde sites op zoek zijn naar een van bevestiging. Je wilt weten of je iets wat ik jouw hoofd en hart zit een ander kan bereiken. Er zitten ook enkele bij die er een wedstrijd van maken en zich door vrouw of man of kennis constant hoge cijfers laten geven. Maar er zitten ook echt hele goede schrijvers/dichters bij.
Een eentje van hen bij jij zeker wel. Onzekerheid siert de schrijver, want je weet nooit of je iemand weet te raken of dat je wordt begrepen. Ach laat dit een heel grote schouderklop zijn voor jou in het bijzonder en zo links en rechts heel veel kleinere voor alle deelnemers die deze sites laten leven.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)