Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Oh oh die gemeente perikelen!

Een paar weken geleden ontvingen we een brief van de gemeente, er zouden werkzaamheden gaan opstarten vanwege het nijpende parkeerprobleem bij de scholen waar we recht tegenover wonen! In de brief werd gesproken over mooi groen dat zou verdwijnen, maar er zou ook weer mooi groen voor terugkomen, jawel! Ook moesten er bomen gekapt worden maar omdat het aantal dat werd aangegeven een beetje (?) onduidelijk was, vroegen we ons af, welke mooie bomen het loodje moesten leggen, edoch: ook daar werden een paar bomen voor herplaatst! Jawel! Echter werd er één boom vermeld waar niemand op zit te wachten namelijk een Eik!

Met de processierups in het achterhoofd, de nare dingen die je ervan kunt oplopen, is een Eik plaatsen nu toch helemaal geen optie, al helemaal niet omdat de Eik in de buurt van diverse scholen geplaatst zou worden, natuurlijk ook woningen, maar de vele scholen aan de overkant herbergen een krappe 1000 leerlingen!

Vandaag ontvingen we opnieuw een brief, het aantal bomen zoals vermeld in de eerste brief, klopte niet, er zouden meer bomen gekapt moeten worden, tja, daar waren wij inmiddels ook al achter, want de acht bomen waar men over sprak misten de BTW, het zijn er gewoon veel meer!
En ieder nieuws gaat over milieu, ieder blad dat je openslaat, laat weten dat: groen, groen moet blijven, mensen worden boos als bomen die jarenlang het gezicht bepaalden, nu de schredder in moeten omdat een fietspad moet worden verlegd zodat er meer parkeerruimte komt!

Oh ik snap als mensen van buiten de stad moeten komen, de auto handig is, maar de halte van de metro ligt hier 500 meter vandaan, dus waar hebben we het over? De markt moest inkrimpen, nou dat is ook gebeurd hoor, het is de helft van wat was, iedereen trekt naar buiten de gemeente om een markt te bezoeken! Ze staan op een bar ongezellige plek, maar wel groen op de achterkant, dat dan weer wel!

Wat me hogelijk verbaast is: dat men geen vooronderzoek doet, alvorens mensen middels een brief (betalen wij allemaal hoor) laat weten wat de plannen zijn, maar dat die plannen nu de vuilbak, o nee, de papierbak inkunnen omdat er van het plannen niks klopt! Vraag ik me af: doen ze dit nou zittend achter een bureautje, tja dat moet haast wel, want iedereen die het huidige fietspad gebruikt, weet dat er van de raming niks klopt!

Net zomin als van de slimme actie er een eikenboom te willen plaatsen!

Schrijver: An Terlouw, 17 juli 2019


Geplaatst in de categorie: milieu

3.0 met 2 stemmen 139Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)