Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Het wrak van de weg

Wie kent niet het geweldige tv programma: "Het wrak van de weg”? Jaren geleden uitgezonden op tv. Elke aflevering kwam er een auto aan bod, zover ik me herinneren kan dan tenminste en dat bleek dan later het predicaat "het wrak van de weg" te krijgen!
Oh er zaten inderdaad gevallen bij, waarvan je dacht: wow, dat ze daar nog in durven rijden! Zelfs auto’s die de naam: Flintstone-auto kregen, naar vernoemde tekenfilm! Fred reed in een “auto” maar moest zijn benen gebruiken om vooruit te komen, zoiets dus!
De ouderen onder ons weten ongetwijfeld wat ik bedoel! In die tijd kwamen er ook motoren aan bod, echter heb ik nog nooit een aflevering gezien waarin een Elite scootmobiel die naam kreeg! Best een leuke aflevering zou dat geworden zijn, ze konden zo die van mij gebruiken! Jazeker wel!

Het ding zou van zijn leven niet door de keuring komen, gekeken naar de APK, evenmin zou je er nog de weg mee op mogen, dat mag ík nu namelijk ook niet meer, maar ik heb er wél mee gereden, de afgelopen weken, wat zeg ik maanden!

Met het wrak van de weg: jawel, jemig het zou een geweldige aflevering geworden zijn met als prettige bijkomstigheid dat ik misschien sneller een veilige scoot had gehad!
Want vanmiddag gaat de telefoon, is men bezig om een scoot voor me in orde te maken, een inval-scoot dat wel, want de mijne is, nadat er tig keer een monteur aan bezig is geweest, niet te stuiten in het Achteruit rijden, ook al staat ie in zijn Vooruit!

Een levensgevaarlijk geval natuurlijk, bijna-botsing met een fietser, bijna liggend in de sloot, kortom, het wrak van de weg en de oorzaak? Nou dit is in dit specifieke geval zo goed als bekend: bij het aansluiten van het voetpedaal, wat overigens niet door het huidige bedrijf is gedaan, maar door de vorige dealer, is hoogstwaarschijnlijk iets vreselijk mis gegaan!

En dat zou dan meteen de reden zijn dat ik al meerdere keren stil heb gestaan, terwijl de accu’s vol stonden, dat ie niet vooruit te branden was, dat ie niet meer te stoppen was, ik met ingeknepen handrem naar huis moest, gierende motor!

Maar: er is goed nieuws op komst, goed weer ook, de telefoon ging en men is bezig om me van een tijdelijke andere, met voetpedaal, te voorzien! Mocht dit ook een wrak blijken, ben ik van plan de NOS te benaderen, om te vragen of ze alsjeblieft dat programma terug kunnen halen, met een uitbreiding naar elektrische fietsen en scootmobiels! Want geloof me, wrakken zat!

Schrijver: An Terlouw, 8 augustus 2019


Geplaatst in de categorie: verkeer

4.0 met 2 stemmen 94Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)