Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Daadkracht

'Het gaat niet zo goed met Willem hé, volgens mij draait hij helemaal door in zijn klimaatobsessie!', zegt Tineke Blind tegen Helena Zoetekoek, die ook een vriendin van Willem is en geregeld naakt voor hem poseert. 'Zou je denken?', antwoordt Helena met een pruillip, 'volgens mij overdrijf jij wel vaker!'. 'Nee echt, hij heeft zelfs al een zwarte lijst gemaakt van alle directeuren van grote vervuilingsfabrieken, autofabrieken, foute supermarkten, megastallen en vliegtuigmaatschappijen!' 'En dan? Wat wil hij daarmee? publiceren?' 'Ik denk iets veel ergers, want hij heeft in Amerika een automatisch wapen bestelt!' 'Onzin joh, dat kun je wel gaan bestellen, maar zoiets komt hier never nooit niet aan!' 'Dan snuffelt i vanzelf op de zwarte markt ofzo' 'Maar waarom zit jij hem zo als een big sister na te pluizen?' 'Doe ik niet, hij begint er zelf steeds over te zaniken!' 'Heeft i jou nou al eens gevraagd om voor hem te poseren?' 'Nog steeds niet, terwijl ik toch mijn meest verleidelijke poses aanneem' 'Harder je best doen, want echt, hij betaalt het dubbele van wat gangbaar is!'

Willem bladert wat door de krant en hij krijgt het helemaal op zijn heupen, wanneer hij over een mislukte proefvlucht van Poetin's nucleaire superwapen leest. 'Dat de aarde naar de kloten gaat, is haast wel zeker, wanneer er zulke destructieve machthebbers als Poetin en Trump aan de macht blijven!', denkt hij, 'dat de aarde meer en meer vervuiling en CO2-verstikkingen te verduren krijgt, is één walgelijk ding, maar dat er ook nog steeds van die fossielachtige oorlogszuchtigen zijn, die met massavernietigingswapens dreigen te spelen, is de inhumane waanzin ten top!'. Hij draait een sjekkie en stopt er wat stukjes verkruimelde hasj tussen. De vlam van de aansteker, die hij vorig jaar op de kermis heeft gewonnen, flikkert en schiet steeds alarmerend uit. 'Verdomd, mijn wenkbrauwen schroeien nog weg!', mompelt hij. Na een paar glaasjes jenever begint het te duizelen bij hem, maar hij ziet alles desondanks heel helder. De voordeurbel gaat. Het is Tineke. 'O ja, helemaal vergeten, maar jij zou langskomen, welnu, kom erin en kleed je alvast maar uit!', zegt hij. 'Maar ik ben Helena niet!', sputtert zij gespeeld tegen. 'Nee nee, ja ja, ik weet het, maar jij kunt toch ook wel een keer het object van een groot kunstwerk zijn?', antwoordt hij. 'Geen probleem, Picasso, zeg maar hoe je me het liefste wilt hebben!', zegt ze met een brede glimlach.

Tijdens de schildersessie kan hij zijn handen niet thuis laten en zit hij herhaaldelijk aan Tineke's borsten om ze zogenaamd net iets beter tot hun recht te doen komen. 'Als je verder gaat, kost het je flink wat extra's, Zweinstein!', zegt Tineke, terwijl ze haar haren zwoel naar achteren wappert. 'Het komt nu allemaal heel precies', zegt hij met een lodderige blik, 'wacht, ik doe even wat vaseline op jouw uitpuilende zuignappen, dan glimt het wonderbaarlijk goddelijk!'. Na drie uren schildergepiel nemen ze afscheid van elkaar en is Tineke 200 euro rijker. Willem is op de koffie overgegaan en hij slentert naar de schuur, waar hij zijn bakfiets pakt, die hij met talloze dozen met eieren vol laadt. Hij rijdt het dorp uit richting de snelweg, waar hij zijn bakfiets schuin op parkeert. 'Het is de hoogste tijd voor een waardige tegenactie!', roept hij en hij begint de langsrijdende auto's met eieren te bekogelen. Dat de automobilisten woedend worden, ontgaat hem en hij blijft maar gooien. Een gezette man belt de politie en heeft het over een complete idioot, die meteen gestopt moet worden, want anders doet hij het. 'Weg met al die vervuilende snertmachines!', schreeuwt Willem, 'weg met al die zogenaamde vooruitgang en weg met al die duivels zoals Poetin en Trump!'. Hij bekogelt ook de politiewagen, waarna twee macho-dienders hem meteen in de boeien slaan. 'Gekken zoals jij brengen we altijd meteen naar een gesloten inrichting!', zegt de bijzitagent, die aan zijn scheenbeen krapt, waar Willem hem heeft weten te trappen.

Schrijver: Joanan Rutgers, 14 augustus 2019


Geplaatst in de categorie: psychologie

3.5 met 2 stemmen 67Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)