Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Geen Elite, maar hij rijdt!

Tja, ik moest natuurlijk even zorgen dat de ontwenningsverschijnselen weer de andere kant opgingen en zo heb ik afgelopen week de gemeente onveilig gemaakt met een veilige gemeente-cabrio, ofwel de scoot! Vrijdags kwamen ze het rode gevaarte brengen en natuurlijk moest ik daar eventjes een ritje mee maken! Inrijden noemen ze dat geloof ik!

Nou is het een tweedehandsie, of derde-vierde of weet ik veel hoeveel handen er aan dit stuur hebben gezeten, feit is dat de eerste dag even wennen was, nu is ook deze scoot, wanneer ik hem (of haar) bestuur genoeg om reacties op te roepen dat ik: Verstappen probeer na te doen! Onzin natuurlijk want de cabrio’s kunnen niet harder dan 15 km per uur en Jos rijdt echt ietsie harder!

Als gezegd werd vrijdag het rode gevaarte afgeleverd en kreeg ik via de mail al te lezen dat de Elite een analyse zou krijgen! Nou mag ik wel hopen dat los van die analyse ook de problemen opgelost worden, want nu pas besef ik dat ik werkelijk met lood in schoenen en achterwerk op de Elite heb gezeten! Het ding was gewoon levensgevaarlijk!

Een verademing om niet op je qui vive te hoeven zijn omdat Elite om de haverklap besloot in haar achteruit te gaan, terwijl ze op vooruit stond! Het dagelijkse ritje is ineens geen drama meer, niet levensgevaarlijk ook, het gaat van een leien dakje, eh nou bijna dan! Want kijk: de claxon hoef ik amper te gebruiken, is een zeldzaamheid, maar afgelopen week rijden we door het bos, drukt meneer T op zijn (best zielig) toetertje en ik kijk even waar die van mij zit!

Ik druk op de knop en we schrikken ons beiden het apenzuur! Kanonnen, wat een loeihard exemplaar! Tja zegt hij, van de schrik bekomen, scootmobiel is een soort Scooter en die hebben een harder claxongeluid! Tja, ik kijk eens naar zijn Elite en vraag: wat is jouw apparaat dan? Toch ook een scootmobiel? Maar duidelijk eentje met minder volume, dat blijkt!

Afijn, tijdens de warmte zat ik binnen, inmiddels kan ik de buurt weer onveilig maken met een super licht vervoermiddel en ik kan je zeggen: het is een prima apparaat! Van mij mag die analyse best even duren!

Schrijver: An Terlouw, 16 augustus 2019


Geplaatst in de categorie: verkeer

4.3 met 3 stemmen 208Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Günter Schulz
Datum:
18 augustus 2019
Email:
agschulzziggo.nl
Mijn vrouw en ik gebruiken beiden een rollator. Ze zijn van een stevige en lichte uitvoering en rijden superlicht. De maximumsnelheid bepaalt altijd één van ons, al naar gelang de dagelijkse conditie. We hebben er zelfs een échte en hard klinkende bel op zitten, die alleen wordt gebruikt als we achter elkaar moeten lopen en één van ons even door veroeidheid moet stoppen. Maar . . . : als ik twee keer met mijn fietsbel bel, nou . . . ;)

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)