Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Teveel schoonmaakmiddelen!

Wanneer ik naar de schappen en de reclames kijk, worden we overspoeld met niet eens 100+1 producten, maar een hoeveelheid die alle verstand te boven gaat! Nou weet ik ook wel dat mensen zweren bij “hun” eigen product, waarschijnlijk iets wat al jaren gebruikt wordt ook nog, maar het doolhof van de schoonmaakproducten gaat veel mensen het verstand te boven, zo ook de persoon die mijn huis onder handen kwam nemen!
Geloof me als ik zeg dat er inmiddels vele mensen in die branche werkzaam zijn geweest en elke keer weer was er wel iets wat ik dan ‘niet goed in huis had’, maar niet bereid om toe te geven aan de nukken van de persoon, moest men het doen met de producten die ik in huis heb, geloof me, hele gewone producten zoals ze op veel plaatsen gebruikt worden, niks mis mee.

Er kwam een keer een dame (ik hou het netjes hoor) die me vroeg naar groene zeep, ze was namelijk gewend om ermee te werken, tja dat heb ik niet in huis, ik bood haar een alternatief en werkhandschoenen en ze ging ermee aan de slag, beter ook want als je alles in huis moet halen waar mensen ‘liever mee werken’, ben je snel door je kastruimte heen.

Ook zijn er genoeg mensen die denken: ik gooi een halve fles in een emmer, hoe meer, hoe schoner, nou die vlieger gaat natuurlijk niet op want zo werkt het nou eenmaal niet, maar vandaag wist de invalhulp me toch wel boos te krijgen. O ja, ook hier staat genoeg in huis, maar geen overdaad want we zijn er allemaal van overtuigd dat de middeltjes van vroeger nog heel goed werken. Ik hoor haar bezig in de badkamer met een spuitflacon en alsof ik het aanvoel, roep ik: wat staat er op die fles die je nu gebruikt?

Het is eventjes stil, dan hoor ik: Shout. Ik zeg, verdorie, sta je daar nou de badkamer mee te doen, dat spul is voor vlekken in de was hoor. Voor mij geen Vanisch of aanverwante toestanden, ik gebruik al zolang het er is dit product en krijg er alles mee uit de kleding, dus blijft dit mijn vlekkenproduct, dat dus niet bestemd is voor de douchemuur- of vloer, nee daar hebben we spullen voor die bij de Wibra vandaan komen, ontkalking dan. Want de optie om kalk met zout weg te halen, dat wilde ik haar niet eens voorstellen, neen, dat laat ik over aan mijn vaste hulp, die nergens haar hand voor omdraait, bereid is om iets aan te nemen ook!

Het moge duidelijk zijn dat hier een moe maar gelukkig mens zit, immers weet ik dat ze vandaag voor het laatst was, volgende week mijn vaste hulp weer komt, die als een witte tornado door ons huis gaat, die de Shout laat staan en niet eigenwijs is. Er is echter één ding dat ik wel bereikt heb, ze gaat haar ogen na laten kijken, want hoe ik ook wees, ze zag niet wat ik bedoelde, had bij een opticien twee jaar terug haar ogen op laten meten en was naar het Kruidvat gegaan, om daar goedkope lenzen aan te schaffen! Dat is pas link, zeker als je een behoorlijk min-sterkte hebt, spelen met je ogen is niet de bedoeling, ondanks haar argument dat ze slechts basis verzekerd was.

Met je ogen moet je niet spotten, niet spelen ook, maar één ding is zeker, teveel is slecht, te weinig niet goed, een gulden tussenweg zou het mooiste zijn, maar die is in de wereld van de schoonmaakmiddelen nog steeds niet gevonden.

Schrijver: An Terlouw, 6 Sep. 2019


Geplaatst in de categorie: werk

3.0 met 1 stemmen 356Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)