Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Levenslange garantie

Iedereen heeft in huis wel iets van dat overbekende merk, waarin je alles goed en vers houden kunt, Tupperware, het overbekende item wat in geen enkel gezin ontbrak- en nog niet heden ten dagen! Iedereen heeft wel horen vertellen van een party die ergens gegeven werd, of je werd gevraagd om er eentje te geven, dat kon ook!

Je kon er werkelijk van alles kopen en vaak kocht je toch iets, ondanks dat je jezelf had voorgenomen: ditmaal toch echt niks te nemen! Je ging overstag want altijd was er net dat ene handige ding, wat je moest hebben! En de wetenschap dat er levenslange garantie op gegeven werd, was in de jaren ‘70 en ‘80 nog iets waar men zich aan hield, jazeker wel!

Maar: de regels zijn gewijzigd, de regels zijn veranderd, zeg maar: de wetten zijn aangepast als het ware, want levenslange garantie is allang geen ....precies levenslange garantie meer! Een voorbeeld: een jaar of vier terug kocht ik een superhandig matje, van Tupperware, voor in de magnetron! Een ideaal geval, want als je een pizza in de oven deed, zorgde dat matje ervoor dat: niet je hele oven onder bijvoorbeeld de gesmolten kaas kwam te zitten, neen, dat lag dus op dat matje, wat je liet afkoelen en het in een warm sopje zonder schuren schoon kon maken!

Wat een wereld ding, wat een gemak, tot na anderhalf jaar er ineens een gat in het matje zit! Ik benader de Tupperware afdeling, men kijkt naar het matje, zegt: nee hoor, geen garantie, ehhh, wat snap ik hier niet? Levenslang toch? Nou nee hoor u heeft wat verkeerd gedaan met het matje!! Ik vraag: wat dan? Tja dat wist de dame ook zo snel niet, maar kort gezegd was het mijn schuld en kon ik een matje ( nieuw dus) voor de helft van de prijs krijgen....

Dat accepteerde ik maar, scheelde tenslotte toch best wel en zo, kwam matje twee in huis, die het een jaar volhield! Jawel een jaar! Kapot! Opnieuw benader ik de dame van de Tupperware, krijg te horen dat het normaal is dat je er een jaar mee doet? He? Wat zeg je nou? Ik heb hier Tupperware staan wat nog van mijn schoonmoeder is geweest en dus al een halve eeuw oud, mankeert niks aan!

Ik besluit de Tupperware in de ban te doen, want dit verhaal klopt niet, wetteloos ben ik en heb geen poot op op te staan, wel een matje met een gat, dat wel! Maar: we hebben ook een kaas- en belegdozen van Tupperware, die hartstikke fijn zijn, al jaren in gebruik elke dag weer, ik kijk eens naar de kaasdoos, dat ideale ding, komen er blazen op aan de zijkant, een soort van blaren!

Ach weet je, ik heb de moeite genomen om door te geven aan de dame van Tupperware, heb er foto’s van gemaakt, antwoord: dit hebben we nog nooit gezien! Nou ik ook niet, een poging om terug te vallen op levenslange garantie doe ik niet eens meer, tenslotte is het met de wetten ook zo, als een persoon levenslang krijgt, hoeft ie ook niet de hele straf uit te zitten, dus zo zal het met Tupperware ook zijn, echter is 1 ding zeker, ik koop de opbergartikelen wel gewoon in de super of Blokker, want daar weet je dat er geen levenslang op staat!

Schrijver: An Terlouw, 23 september 2019


Geplaatst in de categorie: maatschappij

5.0 met 1 stemmen 78Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)