Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Verbod op verbod....

De hamer dreunde op het houten plankje, kloink! Alsof de rechter ermee wilde benadrukken dat het zwaard gevallen was. Het besluit om nu ook in de horeca alle rookruimtes te verbieden en dit middels een hamerklap te regelen. Tja, zo gaat dat, niks meer tegen in te brengen, niets meer om over te vallen. Zijn pleidooi dat: niet-rokers toch door die rooklucht moeten lopen kwam er voor de hamerklap nog even bij!

En zo zijn alle horeca- mensen, die tienduizenden eurootjes uitgaven om hun klanten van een aparte rookruimte te voorzien, boos en de klos! Immers hebben zij dat vele geld uitgegeven om de andere klanten, die niet rookten, niet te confronteren met de rook van de mensen die dat in die afgeschermde ruimte wel mochten doen.

Of die niet rokers daar nou last van hadden dat weet ik niet en laten we dus in het midden, feit is en blijft dat Nederland rookvrij moet worden, ten koste van alles! Datzelfde land heeft er zijn ( rook) stinkende best aan gedaan om roken te promoten, middels grote borden langs de weg, reclame’s die je niet kon missen, middels speciale sigarettenautomaten die op iedere hoek van de straat, te vinden waren.

Je wierp er een paar guldens in, om een betreffend pakje te bemachtigen, het wisselgeld zat er met een plakbandje op, mooier kon het niet. In die tijd hoorde je er niet bij, als je niet rookte en daar waar toen die automaten hingen, zie je nu een geldautomaat, die overal opgeblazen wordt! De rook die daarvan- en van de talloze branden de lucht ingaan, waarvoor middels een alert omgeroepen wordt: dat men ramen en deuren gesloten moet houden, staat in geen verhouding tot de rook van een sigaar, pijp of sigaret.

De keuze om te roken ligt bij de persoon zelf, alle waarschuwingen die men erop los liet, blokkeerde de gehele goegemeente, door er iets overheen te plakken, of een extra zakje erom heen te doen! Ik vind het van de zotte, dat rokers in een verdomhoekje moeten, overigens zaten ze daar al, maar dit terzijde. De rokers zetten zelfbewust hun gezondheid op het spel, zo zegt men, maar wat krijgen we binnen met al die gore uitlaatgassen, wat krijgen we binnen als er een flinke brand uitbreekt?

Daar hoor je geen hamerslag voor, sterker nog, de mensen die met kankerverwekkende verf jaren in de slag geweest zijn, procederen al jaren om hun gelijk te halen. Chrome 5 ook een doodverzaker, een sluipmoordenaar, echter heb ik daar nooit reclame voor gezien? Het komt erop neer dat: regels en wetten, te pas en te onpas worden aangepast, en dat vind ik niet kloppen, want je jaagt mensen op onkosten, die niet nodig zijn. Ach, het is een zinloos verhaal, met als hamerslag: dat Nederland rookvrij moet worden.

Ik zou voor hele andere zaken een hamerslag toe willen passen, maar die hebben met roken niks te maken, dus daarover een andere keer.

Schrijver: An Terlouw, 28 september 2019


Geplaatst in de categorie: discriminatie

5.0 met 2 stemmen 689Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Monique Methorst
Datum:
12 oktober 2019
Email:
moi636yahoo.com
Goed geschreven. Laatst stond ik buiten te roken, toen iemand heel overdreven begon te hoesten.Met een uitgestreken gezicht gezegd: Ja vies he, die uitlaatgassen! Hahaha je had zijn gezicht moeten zien..

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)