Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

VUNZIG

Een echte lolbroek ben ik niet, maar het gebeurt me soms dat ik door een spontane loslippige bui, zomaar in een ‘lollige’ situatie terecht kom, waarin ik liever niet beland. Een geintje is leuk, maar soms doorzie ik ze niet. En van die vunzige mopjes hou ik ook niet echt – zo banaal. Vandaag echter ontstond er weer zo’n situatie, waarbij ik ongewild een enigszins foute opmerking plaatste. Ik moest naar de nieuwe apotheek, die nu naast de huisartsenpraktijk is gebouwd – medicijnen halen.
Er zaten al twee dames. De ene had een schattig boomertje bij zich. Het malle hondje keek mij aan en ik liet hem aan mijn hand ruiken, hij had al geroken dat ik iets met hondjes had. Z’n staartje zwiepte enthousiast.

Goed, de apothekersassistentes gingen naar binnen het feest kon beginnen. De eerste mevrouw werd geholpen en ondertussen kwam er nog eentje binnen en nog enkele en nog twee ‘degelijk uitziende’ jonge, doch vermoedelijk ‘ervaren’, meiden. Zegt die ene, mij aankijkend: ‘Wat een drukte, moeten we een nummertje trekken?’ ‘Hoeft nog niet hoor,’ zegt een van de dames. Waarom ik weet het niet, maar ik flap ‘het’ er net iets te laat uit:
’Lijkt me niet verkeerd!’ Een onnozele poging lollig te zijn, om ze ernaar te laten zoeken of zo?! ‘k Weet niet – even een los contactje in m’n bovenkamer.
Als bij donderslag daalt er een doodse stilte neer in de wachtkamer; geen enkele reactie, en ik besef gelijk dat ik er weer eens iets, totaal ongepasts, heb uitgeflapt. Strenge EO blikken, waaruit hel en verdoemenis spraken, keken me aan, en maakten me duidelijk, dat ze me een uitermate ……VUNZIGE SMEERLAP vonden. Het enige positieve was wel, dat die ‘EO engeltjes’ blijkbaar, toch niet zo wereldvreemd, terdege wisten wat die ‘vunzigheid’ inhield.

Schrijver: catrinus
Inzender: C.A. de Boer, 29 oktober 2019


Geplaatst in de categorie: humor

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 108Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)