Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

“ik wil “

Zo word ik geconfronteerd met een kennisje dat gaat verhuizen en wat is er vervelender dan je hele leven in te moeten pakken, alles door je vingers te laten gaan, in dozen te stoppen ect.ect. Het opzeggen van haar huurwoning is natuurlijk geen probleem, immers zijn er vele wachtenden op de lijst van mensen die een woning willen, zo ook in dit geval.

De regels zijn in dit geval, de eerste van de maand opzeggen om vervolgens op 30 oktober de sleutels in te moeten leveren, een hele maand de tijd om alles te organiseren maar ook: voor de woningbouwvereniging een nieuwe huurder te organiseren.

Drie weken hoort ze helemaal niks, tot aan het begin van de laatste week er ineens iemand van de vereniging contact opneemt, of het goed is dat men met een potentiële nieuwe huurder even langskomt om te kijken?

Natuurlijk is dat goed, maar intussen is men wel volop bezig om het huis leeg te maken, ligt er nog wel een prachtige laminaatvloer, staat er een heel mooie douchecabine en is er meer waar de ogen van de nieuwe huurder, een Pakistaans meisje, op vallen! Ze praat geen Nederlands, maar de woorden: “ik wil” hoort men dat half uur diverse malen! Ze doelt daarmee op onder andere de vloer, de douche en meer van die zaken.

Echter: de vloer was al verkocht, die koper zou hem er voor een luttel bedrag zelf uithalen, datzelfde gold voor de douchecabine, de inbouwkookplaat en meer van die dingen! Het was met name de wijze waarop het kennisje werd benaderd en de irritante opmerking van “ik wil” die haren ten berge deden rijzen, het zorgde voor een gespannen situatie, ook al omdat juist die houding ervoor zorgde dat er nog meer uit het gehuurde huis werd gehaald, want weet je, op 3-jarige leeftijd hoor je kinderen nog vragen “ik wil” maar dat een grietje van 22 jaar amper Nederlands kent maar wel kan aangeven middels “ik wil” op die manier probeert aan spullen te komen, dat is meer dan asociaal.

Ze had een spoed-urgentie, zou geld van de gemeente krijgen voor het inrichten van het huis, maar als men nu net iets eerder dan in de laatste week met een nieuwe huurder was gekomen, had er best iets geregeld kunnen worden, alhoewel ik waag te betwijfelen of deze dame iets had kunnen en mogen overnemen, want alleen de woorden uit kunnen spreken “ik wil” dat werkt niet, zo hoort het niet.

Afijn, het huis is leeg, ook de regendouche is er op de valreep uitgehaald en die is naar een zeer dankbaar persoon gegaan, oh, ze hadden daar wel een douche maar deze was natuurlijk veel luxueuzer! Ik blijf erbij dat, als mensen in ons land komen wonen, het minste is dat ze zich verstaanbaar kunnen maken en omdat dit niet ging, verliep het scenario net even iets anders want je kunt een hoop voor elkaar krijgen, maar niet met: “ik wil”.

Schrijver: An Terlouw, 1 november 2019


Geplaatst in de categorie: verhuizen

3.5 met 4 stemmen 959Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)