Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

2019-2020

We zitten nog even in het “oude” jaar, 2019, wat gebeurde er ongelofelijk veel dit jaar, geweldige leuke en ontroerende dingen, maar ook keiharde nare moordlustige acties die het nieuws haalden op een haast krankzinnige manier. De meest recente is die van de jonge knul die een dag na zijn 16 jarige verjaardag overleed aan de gevolgen van een steekpartij! Dit zijn dingen die ik krankzinnig noem, een ander woord is er domweg niet voor....en buiten knalt het! Een gezin in Drachten moet een zoon begraven, omdat jongelui tegenwoordig met een mes op zak lopen en het nodig vinden dit te gebruiken ook! Buiten slingeren lichtslangen door de lucht...

Gisteravond op het nieuws, een man van 73 jaar, volkomen in elkaar geramd door drie knapen en waarom? Nou gewoon omdat hij vroeg of ze een stukje verder hun vuurwerk af konden steken omdat de poes zo vreselijk bang was...ze gingen door met afsteken en vonden het nodig de eerste klap uit te delen, de man er niet op bedacht lag door deze onverhoedse aanval op de grond en de idioten begonnen lachend met trappen in zijn gezicht.

Buiten komt de mist opzetten, de klappen klinken gedempt en ineens denk ik aan de fenomenale week die ik vorige maand mocht meemaken aan boord van de Prins Willem Alexander, een heerlijk week die, wanneer ik even een bui (tje) heb van: nu even niet, me dat heerlijke gevoel geeft van: oke, je mankeert wat, maar je kunt er over praten, je kunt het ventileren, want 1 ding is zeker, zodra mensen vragen hoe het met je gaat, hebben ze geen tijd voor het antwoord, nee hoor, over tot de orde van de dag! Buiten klinken nu harde knallen en zie ik lichtflitsen.
Oudjaarsavond, die langzaam over gaat in nieuwjaarsdag. Dat is morgen al, ehhh nee hoor, dat is nu over anderhalf uur. Red ik het om mijn ogen open te houden? Geen idee, dus schrijf ik maar even, want dat helpt doorgaans wel....buiten zijn nu van die misselijkmakende doodsklappen die je tot in je maag voelt!

Ik heb niet veel ( meer) met deze avond, want het nieuwe jaar begint namelijk ook als ik mijn pyama aantrek en heerlijk naar bed ga, Klaas komt langs en strooit het slaapzand en we zijn vertrokken. En weet je, dan is het morgen ook gewoon 1 januari, echt waar. Er komt nu een kakafonie voorbij van, flitsende slangen, sterren in allerlei kleuren, pijlen die de hemel willen verlichten maar dat niet kunnen, want ze verdwijnen in de mist, een bombardement breekt los alsof de wereld vergaat en ik bedenk: er is voor heel veel miljoenen vuurwerk gekocht, dat gaat nu de lucht in, verdwijnt in het grote niets, zal vast ook bijdragen aan de CO2, maar ja....intussen kan ik mezelf niet meer verstaan en denk ik dat 12 uur toch nog te ver weg is....

Ik wens iedereen een geweldig, gezond en vredig 2020..

... Vuurwerk ...

Schrijver: An Terlouw, 31 december 2019


Geplaatst in de categorie: actualiteit

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 72Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)