Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

JOHAN BEDANKT

Gelijk val ik maar met de deur in huis – nee dit is niet een verlaat eerbetoon aan Johan Cruijff of een hint aan Johan Derksen. Nee, aan de velen vermoedelijk onbekende Johan Mostertman, zoals hij vermoedelijk heet. Althans ik trek die conclusie naar aanleiding van het verhaal van An Terlouw, in combinatie met de boven deze site en die van gedichten.nl staande dramatische mededeling dat het deze meneer is, die de site heeft opgezet en er mee stopt.

Ook ik liep al met de gedachte rond, er woorden aan te wijden. De betekenis van die beide sites valt echt niet te onderschatten. De beste man, die na wat gegoogeld te hebben, vermoedelijk de psycholoog Johan Mostertman is, heeft vermoedelijk het belang van zijn sites ingezien. Het belang van een klankbord te zijn voor mensen die nergens anders hun creatieve inbreng of gewoon hun mening, bewering, hartenkreet, beschouwingen of verhalen en gedichten kwijt kunnen.
En ons als lezers met mooie verhalen en soms prachtige gedichten hebben verblijd. Sommigen, onder andere mijzelf, de ruimte hebben geboden enig zelfvertrouwen op te bouwen, door de mogelijkheid te bieden hun gedichten en verhalen in te sturen en te toetsen en te ervaren dat men het soms zelfs, al of niet waardeert.

Johan, je ( vergeef mijn m’n brutaliteit u te tutoyeren), hebt een geweldig iets neergezet. Echt ik ben niet zo’n type dat iemand zou voordragen voor een lintje, ik heb er niets mee, maar jij zou er echt eentje verdienen. Van mij kreeg je er een denkbeeldige, naar eigen gewild ontwerp – bij dezen. Goed je hebt er dan wel niets aan. Maar deze mag je overal met je meedragen, bij elke gelegenheid, niet op je borst maar in en om je hart.

Hopelijk wordt er iemand gevonden die jouw werk met dezelfde integere bedoelingen gaat voortzetten. Gewoon belangrijk.
Laten we eerlijk wezen, waar moeten mensen zoals – nee, laat ik toch maar geen namen noemen - en ook ik, terecht. Nee, nee, we noemen geen namen, want je vergeet altijd weer die namen te noemen die zeker genoemd hadden moeten worden. Ook op gedichten.nl zijn vele onontdekte, door de buitenwereld ondergewaardeerde dichters actief, zoals – ach ook hier laat ik de namen weg, want er komen steeds weer nieuwe bij. Mijn lijst wordt dan ook gewoon te lang.
Nee, het zou ook slechts een beetje een persoonlijke voorkeur worden, die bij me opkomt. Trouwens wie ben ik om me dat aan te meten, dus iedereen moet zelf zijn eigen lijstje met favorieten maar samenstellen.
En echt ik lees lang alles niet, dus soms ontdek ik plotseling weer eentje. Het was en is allemaal zo inspirerend en zet je zelf ook weer aan tot schrijven.

Wat mij rest is jou, ook al ken ik je niet, en je mede ondersteuners, toch heel erg te bedanken voor wat je door middel van je sites, voor mij persoonlijk hebt betekend. Je hebt mij de mogelijkheid geboden om toch enig zelfvertrouwen op te bouwen. Zo belangrijk en soms zelfs mede bepalend voor je zelfbeeld.
Nogmaals Johan en medewerkers alvast bedankt.

Schrijver: catrinus
Inzender: C.A. de Boer, 10 januari 2020


Geplaatst in de categorie: bedankt

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 350Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)