Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Een hele gewone dag, waarin weinig klopt

Gaan we morgen boodschappen doen vraagt eega gisteravond en ik zeg jazeker, tussen de buien door die ons beloofd zijn door de weervrouw. Of het nou Piet of Jan is, ze zitten er steevast naast, maar dit terzijde. Ook de buienradar zit zelden goed, want vanmorgen kijk ik op twee manieren, de plaatselijke en de landelijke radar, waarbij ik toch echt constateer dat het rond de klok van tien uur droog is in onze omgeving. Qua tijd zat ik er maar een krap kwartiertje naast, meneer T roept: het is droog, het sein dat we kunnen! Zo gebeurde het ook. Deuren op slot (jaja, die gast op tv “blijft het toch zeggen hoor”) dus de boel dicht. Nou zijn we toch al van de zaak dichtdoen als we weggaan, maar in het verleden kwam het voor dat de balkondeur open stond. Beter van niet, je moet de hond niet op het spek binden immers?

Wanneer we beneden aangekomen zijn duurt het even voor we onze gemeente-cabrio’s onder ons achterwerk hebben, druk ik op de knop om de deur te openen en zeg: verdorie, het regent? Dat was niet afgesproken en ik trek de capuchon over m’n hoofd. Ze zitten er ook altijd naast, brom ik nog, maar teruggaan is geen optie, want als het eenmaal regent blijft het regenen en smelten doen we er niet van, toch? We komen bij Dirk, waar de dame aan de kassa zegt: waar was je vorige week? Ehhh oh thuis denk ik, want ik was gewoon moe....gewoon te moe om iets zinnigs te doen, niet vooruit te branden en die week is me heel goed bevallen want ik heb dus ook niks niemendal, geen bal dus, gedaan! Lost dat moeheid op, eh nee geloof ik want ik heb het nog, met dat verschil dat we er nu wel uitgegaan zijn, net als gisteren....

Overigens was het toen droog, maar bezocht ik de winkel die op de kleintjes let en dacht: ze zullen ook wel op mij letten, dus gisteren naar de ene, vandaag naar de andere winkel, voor de aanbiedingen natuurlijk, die sporen we op. Morgen winkel nummer drie, ook daar de leuke dingen weghalen die voordeliger zijn, zo kopen we slim in, soms met een nat pak, vaak komen we droog over maar één ding is zeker, Piet is gestopt met het presenteren van het weer, hij zat er ook vaak naast, nu zijn er andere figuren die het presenteren en die zitten er dus net zo vaak naast als hij. Dus maakt het niet uit of ik op de radar kijk, of bij de diverse sites, nat worden doen we toch, dan maar een cape om, dat is nog de beste optie!

... De weermensen zitten er altijd naast ...

Schrijver: An Terlouw, 14 januari 2020


Geplaatst in de categorie: jaargetijden

4.3 met 3 stemmen 447Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)