Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Aanbieding die geen aanbieding was!

Glurend door de reclamefolders zie ik dat Paracetamol in de aanbieding is, voor het lollige prijsje van €0.99 per 50 stuks, kijk dat scheelt €0.10 per doosje en dat is altijd leuk, dus na de andere boodschappen gedaan te hebben, loop ik het Kruidvat in. Bij de kassa rekken vol van die doosjes dus ik pak er 5. Kom bij de kassa en de dame slaat aan op de kassa, ik zeg: dat is niet goed, ze zijn in de aanbieding. Mevrouw kijkt me aan en zegt: nou medicijnen zijn dus nooit in de aanbieding hoor, waarop ik zeg met mijn allerliefste stemmetje: kijkt u even in de folder dan? Op de 5e bladzij als ik het goed heb...,Er wordt driftig gebladerd en jawel: met een behoorlijk grote advertentie die je niet snel over het hoofd ziet staan er diverse geneesmiddelen in de aanbieding van deze week. Ze zegt: dat is niet goed en haalt er een collega bij, niks hoor zegt nummer 2, dat is niet goed! Ik zeg: het staat er toch duidelijk dacht ik zo? Ja dat wel maar dat is fout. Tja dat kan ik niet helpen en ze zegt ook nog, dat ze de doosjes niet mee kan geven voor €0.99.

Oh natuurlijk kan ik er stennis schoppen, natuurlijk behoren ze de doosjes wel degelijk mee te geven voor dat geld, maar het gezicht en de houding stonden me niet aan en ik zei: hou je doosjes maar en verlaat de winkel, om vervolgens naar de voor mij bekende winkel kom waar ik bijna alle mensen ken. Ik pak 5 doosjes Paracetamol, heb nog even snel gekeken of er ook folders lagen en sta in eerste instantie alleen bij de kassa. De dame slaat aan na het scannen en ik zeg ook hier, dat ze in de aanbieding zijn. Ook deze dame zegt: nee hoor en ook hier verwijs ik naar de folder, alwaar de reclame gezien wordt. Tja wat nu?

Simpel toch? Aanslaan en €0.50 van het bedrag afhalen, maar neen, zo makkelijk gaat dat niet met de tegenwoordige digitalisering hoor, zeker weten van niet! Er moeten allerlei toeren worden uitgehaald om een goede bon met een kloppend bedrag uit de kassa te laten komen! Uiteindelijk lukt dat, ben ik allang niet meer alleen aan de kassa te vinden, want echt: het lijkt alsof ik een magneet aan mijn achterste heb zitten, binnen no-time staan er een dozijn klanten bij de kassa, geduldig te wachten wie deze Paracetamol strijd wint! Ik natuurlijk want ik laat me niet wegsturen, immers, als duidelijk wordt aangegeven dat iets in de reclame is, het bewijs op de toonbank ligt, is men verplicht het voor die prijs mee te geven!

Dat ikzelf ook vindt, dat medicijnen niet in de reclame horen is duidelijk maar in deze wilde ik een statement maken! Gelukt, natuurlijk is het gelukt, maar het zou fijner zijn als men van hogerhand besloot dat dit geen slimme actie is, ach ik heb een voorraadje en dat is dan wel weer prettig!

... Een reclame die geen reclame was ...

Schrijver: An Terlouw, 21 januari 2020


Geplaatst in de categorie: actualiteit

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 64Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)