Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

We gaan alleen voor de aanbiedingen!

Tja, bij die ene winkel die “op de kleintjes let” is wederom onze koffie in de aanbieding en ondanks dat ik ruim voldoende in huis heb, gaan we er toch voor, geen mens weet immers hoelang het duurt voor het een volgende keer weer veel goedkoper is toch? Niet geschoten altijd mis. Midden in de winkel een oude bekende die er aan de gratis koffie zit, een helder 'goedemorgen' klinkt door de winkel, hij zit er genoeglijk met een andere man gezellig koffie te drinken, we lopen door links en rechts groetend, jeetje wat een bekenden zeg!

En hoewel we alleen koffie nodig hebben, gaan we toch bijna de hele winkel door, tja nogal wiedes want het staat een heel eind weg. Achter me hoor ik 'Goedemorgen' en ik reageer natuurlijk, draai me op en zie een dame die normaliter aan de kassa zit maar al een hele tijd gemist werd in de winkel. Oh ben je er weer, wat gezellig, we hebben je zolang niet gezien! Nou dat klopt wel, ze is nu een beetje aan het wennen na een burn-out en draait af en toe een paar uurtjes mee.

Het praatje duurt even, dat mag dan ook wel want als je denkt dat er genoeg meegemaakt wordt in huize T, dan kom je bedrogen uit, want oei wat heeft ze veel voor haar kiezen gehad, teveel eigenlijk maar ja, er wordt niet gekeken naar: wat je aankunt er wordt gewoon gedeponeerd, bij iedereen trouwens. Ze besluit later toch even aan de kassa te gaan zitten en voor mensen het in de gaten hebben, loopt haar gangetje vol, staat er zelfs op maandag een file die er normaal niet is, want op de ochtenden is het altijd rustig. Behalve deze maandag dan, want de oude getrouwen zorgen er in deze wel voor dat mensen toch juist op het vroege tijdstip de boodschapjes komen halen.

We kletsen verder, maar ik voel dan dat iemand me met een kar duwt, kijk achterom en de dame excuseert zich, ook al netjes. Het is zo makkelijk om lelijk te doen, maar het kan ook heel gemoedelijk en rustig, op maandagmorgen eventjes de winkel door, jawel, alleen voor de aanbieding, meer namen we niet mee natuurlijk want hoe gezellig het ook is, dat: wat te duur is, wat bij een andere grutter voordeliger is, dat nemen we niet mee bij de gezellige winkel, want eerlijk is eerlijk, gezellige medewerkers zitten er gelukkig in meer winkels.
En daar waar ze dat niet zijn, tja daar komen we dan gewoon niet natuurlijk! Morgen op naar de volgende winkel, jawel voor de volgende aanbiedingen, het is een sport geworden en we zijn er zeer bedreven in geworden. Daar waar de koffie-winkel op de kleintjes let, daar letten wij zelf wel op de grote dingen, veel beter ook...

... Koffie en winkelen ...

Schrijver: An Terlouw, 27 januari 2020


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.5 met 2 stemmen 87Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)