Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Een bloederige toestand

Wat een doodgewone actie had moeten zijn, ontaarde in een waar bloedbad. De nagels van de kanarie waren te lang en eens in de zoveel maanden als ik zie dat ie zit te pikken, niet meer goed op zijn stokjes kan komen, dan wordt ie even onder handen genomen. Op zich stelt het niet veel voor, een fluitje van een cent, maar omdat centen er niet meer zijn, ( dat is het natuurlijk) besloot de zo normale actie zich te ontpoppen als een horrorscene van een angstige omvang!

Meneer T vangt behendig het beessie, want je moet echt meer handen hebben dan slechts 1 paar, dus hij houdt het beessie vast en ik knip, een soort deeltijd affaire zeg maar. Nageltje 1 gaat prima, meer dan prima, nageltje 2 gaat ook goed en net als ik nagel 3 wil pakken roep ik verschrikt: oh jemig hij bloed!

Eerst een klein beetje, maar allengs wordt het meer en omdat ik het nog nooit van mijn leven heb meegemaakt weet ik niet wat te doen, behalve bibberen, want dit is helemaal niet leuk meer en ik besluit ermee te stoppen! Beide nagels bloeden intussen, meneer T wordt wit om zijn neus en zet het geschrokken beestje terug in zijn kooi, waar al snel een waar bloedbad zich ontketend!

Wat nu? Ik besluit even te googlen en lees daar dat: je er blanke nagellak op moet doen, dus wordt ie weer gevangen, en gaat er nagellak op zijn geschonden nagels. De stokjes en kooi worden weer van bloed ontdaan en we blijven opletten, want een scenario van een dode Swiebertje is allerminst leuk! Met klamme handen en een bonkend hart kijken we beiden wat er gebeurt.

Tja, maizena had een optie geweest lees ik veel later, de dierenarts ook, maar je stormt uit je verschoning dus dat is geen optie deze keer, een blik opzij werpend zie ik dat het beessie op zijn stokje naar me zit te kijken van: dat was nou niet echt leuk vanmorgen, nee lieverd, dat was het zeer zeker niet, twee mensen en 1 kanarie zijn “ van de leg” omdat een gewone actie van nageltjes knippen uitliep op een drama.

Ik kijk opzij en zeg: Swiebertje, je bent van slag en nu geen bloed meer hoor, want ik geloof nooit dat ze je een transfusie kunnen geven.....
We zijn een paar uur verder en al fluit hij nog niet, ik denk dat ie ‘t wel overleefd! Beter ook, want jemig een kanarie onder je handen dood laten bloeden is wel het laatste wat een mens wil!

... Nageltjes knippen ...

Schrijver: An Terlouw, 9 februari 2020


Geplaatst in de categorie: dieren

5.0 met 1 stemmen 71Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
An Terlouw
Datum:
6 maart 2020
Oh Han en Jikke, wat zijn we geschrokken en ik weet best dat je dit ook door kenners kunt laten doen, maar het ging altijd meer dan goed! Je snapt dat ik het nooit meer doe he? Want ik hoorde later dat: de aderen in de nagels ook doorgroeien! Dit is de laatste keer geweest, zeker weten!
Naam:
Han Messie
Datum:
6 maart 2020
Email:
hmessielive.nl
An, gelukkig heeft je kanarie het overleeft. Misschien is het wel het veiligste om het de volgende keer aan een dierenarts over te laten, dat nagels knippen.
Naam:
Jikke den Hollander
Datum:
10 februari 2020
Jeetje, wat zullen jullie geschrokken zijn. Gelukkig leeft de kanari nog. Als het weer gebeurt, en dat kan, kan je het ook dichtbranden. Klinkt eng, maar dat werkt ook. Gelukkig is het goed afgelopen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)