Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

‘t Zijn de kleine dingen die groot worden uitgemeten

Tot mijn verbijsterende verbazing laat het nieuws nu ook al weten dat het Anne Frank Huis op dezelfde lijst voorkomt als de moorkop, de negerzoen, zwarte piet en al die verdere dingen die tot ons erfgoed behoren, jawel! Terwijl ik het nieuws op me laat indringen, nadenk over wat er de laatste dagen allemaal via het nieuws naar ons werd toegeworpen denk ik: we kunnen een heel bijzonder blad formeren, een blad wat er nog niet is, een blad wat geen blad voor de mond neemt, een blad waar geen cencuur wordt toegepast, een blad waarin: de waarheid en niets anders dan de waarheid in voorkomt.

Zouden er bladzijden gevuld zijn, nou ik denk van wel, met een zeer wisselende inhoud. We beginnen met het koppel wat net: als zoveel andere mensen na een paar maanden uit elkaar gaan, dit is in twee woorden gezegd, immers, eens een vreemdganger altijd een vreemdganger een welbekend fenomeen. Als we naar Marco kijken hetzelfde verhaal, sympatieke mensen die ineens van een voetstuk vallen. Dat is snel gezegd natuurlijk en stappen snel over naar het volgende item, het virus wat de wereld aan het bezetten is, schepen dobberen op het grote water, mensen zijn boos, waarop is niemand duidelijk want laten we eerlijk zijn: op een betere plek kun je niet zitten, een echt cruiseschip, je zou mij niet horen klagen hoor.

Dan de andere stormen die ons land een veeg uit de pan geven, we krijgen er qua wind aardig van langs, er is maar weinig wat echt rechtop blijft staan, nou ja, ik wel dan maar ik waag me tegenwoordig niet meer in windkracht 10 of zo, beter voorkomen dan genezen, nietwaar?
Maar als ik terugkijk naar het begin, als er iemand op het krankzinnige idee is gekomen sowieso te durven opperen dat: Anne Frank op de discriminatie lijst moet komen te staan dan heb ik een veel beter idee namelijk: wanneer er een kind wordt gespot met een mes, zet die dan op een lijst van: ongewenste dwazen?

Veel beter toch?

... Idioot nieuw ...

Schrijver: An Terlouw, 18 februari 2020


Geplaatst in de categorie: discriminatie

1.8 met 19 stemmen 106Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
An Terlouw
Datum:
19 februari 2020
Ton, het is echt waar! Was gisteren op het nieuws! Slechte zaak hoor en ik begrijp dat jij abonnee nummer 1 bent?
Naam:
Ton Hettema
Datum:
19 februari 2020
Goed idee, An, om 'n blad te starten dat geen blad voor de mond neemt en enkel de waarheid vertelt. Het heeft 'n grote kans van slagen in 'n mediawereld die van leugens en nepnieuws 'n zeer winstgevend imperium heeft opgebouwd, waaraan 90 procent van de Nederlanders (en de wereld) verslaafd is geraakt. Leuke column.
ps Is dat echt waar, van Anne Frank? Ik kon 't nergens vinden. Wel was Marco en Leontien 'n item zag ik op de roddelsites..

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)