Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Het pinautomaatwonder

'Er zijn nu vijf minuten verstreken, sinds ik achter u ben komen te staan', zegt de man in zijn sportbroek en met het slaphangende heuptasje. 'Sorry, meneertje ongeduld, maar ik zie hier nergens een bordje met de wettelijk geregelde maximum tijd van in gebruik name!', antwoordt de onverstoorbare Penny Centen. 'Is here another moneymachine nearby?', vraagt een toerist uit het afvallige EU-land Engeland. Iemand denkt grappig te zijn door 'For ponds you must take a pont' te antwoorden. 'No, I need euro's', zegt de argeloze toerist beleefd terug, terwijl hij nerveus om zich heen begint te kijken. 'Kun je niet op een ander tijdstip terugkeren?', vraagt een langharige meneer met een aangelijnde tekkel, die alle kanten op schiet. De rij wordt alsmaar langer en de druk op de geldpinster neemt toe, maar ze heeft zichzelf hermetisch afgesloten en ze blijft maar pinautomaatpiepjes produceren.

Meer mensen beginnen hun onvrede met elkaar te delen. 'Zou zij de loterij gewonnen hebben?', zegt een sarcastische vuilnisman met een dik postpakket onder zijn arm. 'Verrek ja, nu je het zegt, het is vandaag de tiende, is het soms bij haar gebeurt?', reageert Klaas Dompelkaars, een vijftiger met 'Lola forever' op zijn bovenarm getatoeëerd. Het is al de derde keer vandaag, dat Klaas wat komt pinnen, want alles gaat bij hem regelrecht naar de gokmachines. Tot hij gedesillusioneerd met een fles Jameson huiswaarts keert. Lola is een verzonnen liefje, wat hij van The Kinks heeft gejat. 'Als zij nog even doorgaat, overval ik haar straks!', zegt een tiener, die uit een blikje Red Bull slurpt en die zenuwachtig de as van zijn sigaret zit te tikken, zelfs als daar geen as meer vanaf te tikken valt. Hij blijft verder strak voor zich uit kijken, alsof hij onder de dope zit, wat waarschijnlijk ook het geval zal zijn. De deftige vrouw achter hem deinst van schrik terug, want die jongen kan immers zomaar een gevaarlijk mes bij zich hebben. Dat heeft ze op het journaal gezien.

Zodra er een marinier in opleiding aansluit, verstomt de rij. De tekkelman probeert de spanning te doorbreken en hij richt zich op de jongeman in zijn smetteloze uniform. 'Zo, de boot naar Vlissingen gemist?', vraagt hij wel en niet. 'Gelukkig wel!' is het antwoord. 'Je bent inmiddels de tien minuten voorbij', zegt de man met de sportoutfit, 'hoe lang denk je nog nodig te hebben, ouwe plunderaar?'. Penny gaat rustig verder en ze blijft haar rugzak vullen. 'Kan iemand haar niet wegduwen?', vraagt een blondine met enorme memmen in haar doorschijnbloes, met tepelhoven als warmdampende flensjes en tepels als sappige blauwe bessen. 'Een bodycheck moet genoeg zijn!', antwoordt de bijna kwijlende tekkelman, die lijkt vastgekleeft aan de uitpuilende boezem van de ophitsende dame. 'Zal ik de politie maar bellen?', oppert een Sidonia-achtig stripfiguur met een rode, Italiaanse designbril op haar puntneus. 'Wacht daar nog maar even mee, want officieel kunnen we haar niets maken!', zegt de sporter met de driedubbele onderkin. Op hetzelfde moment klikt Penny haar rugzak stevig dicht en loopt ze weg. 'Succes ermee!', zegt ze nog.

Zodra de sportman ontdekt dat de pinautomaat bij 20 euro pinnen een stapel honderdjes geeft, valt bij hem het kwartje vult hij eerst zoveel mogelijk zijn heuptasje. Daarna trekt hij zijn T-shirt uit om daar nog meer geld in te verstoppen. De deftige vrouw toont als eerste haar ongenoegen. 'Een bloot bovenlichaam op uw leeftijd is niet een lust voor het oog, maar dat u nu zelf maar blijft pinnen, is helemaal onbeschoft en weerzinwekkend!', zegt ze. 'Ik heb last van dementie, madammeke, maar ik geloof dat ik mijn pincode nu weer weet!', veinst de sporter met de Michelinbanden rond zijn middel. Hij voelt zich steeds meer opgejaagd, zodra de onvrede van de hele, lange rij zich nu op hem richt. Dat wordt er niet beter op, wanneer Penny ineens voorbij fietst en extra luid schreeuwt 'Houd de dief!'.

Schrijver: Joanan Rutgers, 21 februari 2020


Geplaatst in de categorie: geld

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 579Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)