Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Lenscontrole voor de kanarie?

Hele gesprekken voer ik met onze kanarie die de geweldige naam Swiebertje meekreeg, een naam waar hij dus absoluut niet naar luistert, niks mee heeft en we kunnen hem roepen wat we willen, reageren doet ie pas als bijvoorbeeld de radio loeihard aanstaat, de stofzuiger aanstaat of er andere geluiden zijn oren binnenkomen.

Dat dus. Praten met het diertje dat doe ik dus ook, terwijl ik mijn social media bijwerk, mailtjes beantwoordt, kortom als ik in mijn meer dan comfortabele zetel zit!
Bij een goed plaatje, meestal uit de jaren ‘70 of zo, toen muziek nog muziek was, gaat de radio wat harder, bij een heel goed nummer staat ie heel hard en probeert het beessie erbovenuit te komen, we galmen dan allemaal, de radio, Swiebertje en ikzelf. Dikke pret dus.

De bel hoor je niet, de telefoon eveneens, maar wat maakt het uit, we vermaken ons uitstekend. Opeens komt meneer T met koffie naar binnen, we hebben niet eens meegekregen dat hij die ook had aangezet, maar dit terzijde.
Hij weet van onze lawaaisessies af en zegt er niks ( meer) van, beter ook!

We drinken de koffie en ik werp een blik opzij, richting de kooi en zie nog net dat Swiebertje van stok wil verspringen, maar mis springt, ineens zit ie in de kelder!
Vrij snel zit hij ook weer op zijn stok, ditmaal goed getimed ook nog.

Ik zeg tegen meneer T, zeg: je hebt bij de opticien toch die gratis inloop uren, dat je ogen op mag laten meten, als we Swiebertje nou eens in een doosje doen, naar de winkels gaan en het beessie zijn ogen op laten meten? Er staat tenslotte nergens dat dit om mensen gaat?

Meneer T had net een slok koffie genomen, enig idee waar die belandt is?

... De vogel sprong mis! ...

Schrijver: An Terlouw, 4 maart 2020


Geplaatst in de categorie: dieren

2.0 met 1 stemmen 72Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
An Terlouw
Datum:
6 maart 2020
Han, het is een heerlijk en vrolijk beestje, lekker eigenwijs ook dus doet zijn naam eer aan, net als Swiebertje indertijd!
Naam:
Han Messie
Datum:
6 maart 2020
Email:
hmessielive.nl
An, het lijkt me best bevallig dat Swiebertje een eigenzinnige aard heeft. Des te meer lol kun je dan met dat diertje hebben.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)