Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Het weer luistert niet naar ellende

Wat een groot voordeel, wat een geweldig fenomeen om nu te zien dat elke dag onze verguisde zon steeds weer laat zien. Gedempte stralen, omdat de sluier van mist nog moet optrekken, stromen ons huis binnen, gratis warmte want de kou is de lucht nog niet uit natuurlijk. Natuurlijk is het niet ineens opgewarmd nu. Zo af en toe gaat ook de verwarming nog even aan, om de kou uit huis eventjes te verdrijven, maar dat hoeft niet voor lang.

Het nieuws laat weten dat we gegarandeerd in een crisis terechtkomen, maar de zon schijnt, en het nieuws meldt dat het erger wordt dan de vorige keer in 2008, maar we zitten binnen en het zonnetje verwarmt. Het virus zou dit weekend zijn of haar hoogtepunt benaderen, dus we houden ons verre van wie- en wat dan ook, gaan natuurlijk wel naar buiten, een frisse neus halen. Niet teveel want de pollen zorgen nu al voor niesbuien dus de kans dan mensen je dan meteen bestempelen als een potentieel gevaar moeten we niet willen....alhoewel we allemaal dat gevaar zijn...

Te weten dat we hier zo snel niet vanaf zijn is niet fijn, niet prettig, doodeng en als je eraan overgeeft ga je een dip in wat je niet moet willen, dus probeer in ieder geval je zegeningen te tellen en wees dankbaar voor bijvoorbeeld de zon, het feit dat we nu nog in staat zijn om te communiceren, op welke wijze dan ook, dit geheel in tegenstelling tot de crisis die in de oorlogstijd van jaren geleden, toen was er geen internet toen kon je niet beeldbellen, appen of mailen naar elkaar!
De zon zal best geschenen hebben, maar die heb ik niet gespot op het filmpje, maar weet je, ze zijn er toen doorheen gekomen, dat doen we nu ook en tellen al onze zegeningen, ook al zijn we allemaal mensen van een dag, nu helemaal!

Maar: de zon komt op, gaat onder en komt zeker weten morgen weer op! Dus hou vol allemaal.

... De zon zit niet met besmetting gelukkig ...

Schrijver: An Terlouw, 26 maart 2020


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.9 met 16 stemmen 72Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)