Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

De goedkope thuiskapster

"Schat, zou je mijn haar willen knippen, het wordt zo lang en ik heb er zoveel last van".
Bij de aanhef wist ik natuurlijk al dat er iets aankwam wat ik doen moest, want een schat ben je niet zomaar natuurlijk. Dat vroeg hij gisteren en blijkbaar dacht ie dat ik meteen in het gareel zou schieten, maar dat was dus niet zo, ik had net iets teveel hinder van m’n armen om er teveel van te verlangen dus werd gisteren vandaag. Vergeet ik helemaal om het Wilhelmus te zingen om tien uur, dus dat maar een half uur later gedaan.

Als scherend en knippend kort ik zijn haar en het kan hem niet kort genoeg zijn, maar mij dus wel, een kaal hoofd vind ik helemaal niks, dus er blijft een mooi laagje over. Hij is een makkelijke klant, zit mooi stil en luistert als er iets gevraagd wordt. Al zoemend gaat de tondeuse over zijn hoofd, lok na lok dwarrelt op de grond. Eigenlijk is het onrechtvaardig verdeeld, want de een wil juist het haar dat jij hebt, de ander weet niet hoe hij of zij ervan afkomt.

Je hebt het makkelijk want ík kan jou wél maar jíj mij níet knippen, maar ik beken dan ook eerlijk dat ik hem dat niet zou toevertrouwen, dus ik loop met een hoofd dat door de kapper onder handen genomen moet worden, alhoewel ik er zelf ook wel de schaar in durf te zetten, maar dat is een ander verhaal.

Als hij bijna klaar is zeg ik: wil meneer nog een lotionnetje of een lekker luchtje misschien? Hij schiet in de lach en nee, dat hoeft niet! Als de rommel is opgeruimd, vraag ik: wilt u pinnen of graag contant betalen? Weer een lachbui en dan zegt ie: ik ben hier zo blij mee en weet je, dat is het, daar doen we het voor, het lachen, een complimentje en de lol eromheen!

... Thuis knippen ...

Schrijver: An Terlouw, 27 april 2020


Geplaatst in de categorie: humor

4.6 met 8 stemmen 106Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Han Messie
Datum:
2 mei 2020
Email:
hmessielive.nl
An, jouw man boft maar met een gratis thuiskapster, die ondanks vermoeienis toch haar werk doet.
Mijn vrouw knipt mij ook als het haar van opzij bij mij iets te lang wordt, en dat vindt zij al gauw! Tegelijk scheert ze me dan.
Het weinige haar, dat nog bovenop mijn kruin groeit... Daar hoeft ze vrijwel niets aan te doen.
Ja, een strenge leeuwin, die tegelijk heel zorgzaam en beschermend waakt.
Naam:
Jikke
Datum:
29 april 2020
Leuk verhaal. Ik moest er wel om lachen en begrijp dat het nu lastig is om naar de kapper te gaan. Bij mij is een knipbeurt ook nodig, er is niets met mijn haar te begonnen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)