Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Zo kan het ook hoor!

Vriendin S zegt vanmorgen, weet je dat je heel makkelijk een mondmasker kunt maken van een pamper? Nou moet ik zeggen dat ik die dingen voor mijn eigen kroost nooit gebruikt heb, wel van die Billie’s met een strikslip, dat was in die tijd een gewoon gebeuren, maar: die gebruikte je alleen als je wegging want voor de rest waren het katoenen luiers en daar deed je het mee! Maar vanmorgen zegt S, ja er staat een filmpje op internet en je ziet precies hoe het ding kan worden omgeturnd tot een mondmasker.

Maar zegt ze erbij, je moet wel de allerkleinste voornemen hoor, van 2-4 kilo. Dat geeft me ineens een déjà vu, want heel in het begin wist ik dus echt niet waar die kilogrammen voor stonden. Had geen idee waar dat aantal voor stond, want immers woog het kind niet eens wat het getal aangaf? Dus ik naar de verkoopster en die legde me uit dat het om ‘t gewicht van de kleine ging, ach logisch toch?

Weer iets geleerd. Toen ik jaren geleden een kleindochter kreeg die slechts 42 cm was, wist ik ook inmiddels wat een new born baby luier was, dus ook dat probleem getackeld. We gaan boodschappen doen en ik besluit bij Dirk meteen voor een goedkopere versie van de wat duurdere pamper te gaan. Voor de prijs hoef ik het niet te laten, €2.50 voor pak-weg 20 stuks, daar kun je even mee vooruit.

Ik stuur S een berichtje om het filmpje dat ze (zo dacht ik dan) had zodat ik een paar van die kapjes kan maken en krijg dan als antwoord: dat stond op internet, maar is er inmiddels afgehaald. Jemig zeg, dat is nou ook wat. Maar: ik open het pak en denk eega aankijkend: kijk, als je dit door zou knippen, er elastiek aan maakt, heb je een uitmuntend masker!
Hij is het met me eens, dus dat is mooi, ach hoe moeilijk kan het zijn! Maar raar is het wel, op alle mogelijke manieren wordt er nu aandacht gegeven aan de kapjes, je gaat zelf aan de slag, maar zo zegt men: ze voldoen niet aan de eisen.

Ja dat zal allemaal best wel, maar het is ook zo, dat we hier dus nergens aan die dingen kunnen komen en ik vertik het om € 9 voor slechts 1 exemplaar te betalen! Terwijl ik het probleem heb opgelost op mijn eigen manier, hoor ik vanuit de gang: kun je even een pleister pakken want.... hij heeft weer eens een mes in zijn hand geparkeerd. Een gewone maandag, alhoewel we allang geen gewone maandagen meer hebben, maar: vanavond zijn we twee minuten stil en herdenken we de slachtoffers van de oorlog, tegelijkertijd herdenken we ook de vele slachtoffers die nu vermeld worden, dus om acht uur, zijn we dubbel stil.

... Kapjes, herdenken en maandag ...

Schrijver: An Terlouw, 4 mei 2020


Geplaatst in de categorie: algemeen

4.2 met 4 stemmen 85Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
An Terlouw
Datum:
5 mei 2020
Ja maar Han, als niets van het voorgeschreven spul hier verkrijgbaar is en we evt. te horen krijgen dat je b.v. niet ergens in mag zonder bescherming dan moet je wat toch?
Naam:
Han Messie
Datum:
5 mei 2020
Email:
hmessielive.nl
Tja, een uitvinding kun je het noemen: mondkapjes maken van pampers. Maar logisch dat er over wordt geredetwist. Want alles wat afwijkt van het ingeburgerde moet eerst gewikt en gewogen worden, voordat het op zijn juiste waarde wordt geschat.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)