Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Rare pieken

Het AD komt vandaag met een extra bijlage die werd gevuld met informatie gehouden en verzameld onder een groot aantal inwoners van ons land. Net op het moment dat er versoepeld gaat worden, dat veel contactberoepen weer aan de slag mogen, dat er meer vrijheden komen, wat een ieder als muziek in de oren klinkt natuurlijk. Toch zijn veel, heel veel mensen op hun qui vive, zijn angstig en oh dat is wel zo logisch! Het is een hele nare tijd, bijna lijkt het alsof we de quarantaine zelf wel willen voortzetten, zelfs ik heb zoiets van: doe maar even niet.

Maar natuurlijk begrijp ik ook die andere kant, de grote verliezen die worden geleden, de mensen die werken willen- maar niet mogen, waar het geld opraakt, ook dat snap ik. Maar wat ik toch eigenlijk deels met verbazing las was: dat er relatief gezien niet zoveel “ ouderen” nu in een ziekenhuisbed liggen, dat er qua leeftijd een groot verschil zit in de zieken!
De ouderen, die voor een groot deel op zichzelf wonen, houden zich namelijk strikter aan de opgelegde regels dan bijvoorbeeld de jongere mensen.

En dat was de afgelopen weken dan ook goed te zien, op beelden van het nieuws zag je eigenlijk zeldzaam oudere mensen op het strand, de boulevard of bij de winkels, nee, het waren juist jongere mensen die dat wel deden, die ook hier op bijvoorbeeld de parkeerplaats samenschoolden met een man of tien.
Nee, ik ben er niets van gaan zeggen, ik kijk wel uit!
Oudere mensen, zagen het gevaarlijke van de situatie in, hielden zich ( een enkeling daargelaten) aan de regels, bleven thuis en accepteerden het, maar de mensen die jonger waren, zeker de mensen van rond de dertig- veertig en ver eronder ook, die hadden het niet alleen heel erg moeilijk maar namen een loopje met de regels, ook voor hier geldt: de goeien niet te na gesproken.

Toch schrok ik van de aantallen, die er niet om logen want weet je: dat zijn pieken van nu, er is immers ook al voorspeld dat we er nog lang niet vanaf zijn, dus in het slechtste scenario, gaat de boel open, ontploft straks de boel opnieuw en zijn we met veel meer mensen de sigaar! Dan zijn er geen pieken meer, dan valt iedereen eronder.

Oh ja, het zou goed kunnen gaan, ZOU zeg ik want: als de vaccins op tijd zijn, als ze helpen want dat weten we ook niet, als we deze ellende kunnen trotseren, dan redden we het misschien, heel misschien en ben ik te somber ingesteld, zou zomaar kunnen. Het is een onzichtbare vijand die iedereen pakt waar ie wat in ziet, ongeacht leeftijd maar toch: als iedereen zich vanaf het prille begin aan de regels had gehouden, dan.....

Ik ben best huiverig voor het vervolg maar hoop innig dat het niet zal komen!

... De pieken van de leeftijd ...

Schrijver: An Terlouw, 7 mei 2020


Geplaatst in de categorie: actualiteit

1.7 met 10 stemmen 71Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Han Messie
Datum:
8 mei 2020
Email:
hmessielive.nl
An, we moeten als mensen eraan werken om deze ziekte onder de knie tekrijgen. Zoals je het beschrijft hebben jongere mensen meer de neiging om te denken: "Neem het maar niet al te ernstig het zal wel loslopen."
Uiteindelijk moeten we ondanks ons ziektebestrijden, wat we verplicht zijn, toch de leiding hiervan toevertrouween aan de grote Vorst van Hierboven.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)