Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Dieren en dieren

Dat we nu met dat fucking virus te maken is niet anders, maar daar waar vroeger toch echt de griep niet overdraagbaar was, is dat met dit gevaarlijke onvoorspelbare monster dus wel het geval.
Nu ineens zijn, behalve de kat en de hond, ook de nertsen aan de beurt. Nou heb ik niks met nertsen, althans met hun vacht en ik begrijp dus al helemaal niet waarom die arme beessies in van de afgrijselijke kooitjes zitten, wat tralies is alles wat ze zien, erger dan dierentuin waar beesten worden opgesloten maar: die dan tenminste nog naar buiten mogen, tralieloos dus!
Dat er katten, of poezen, honden en dergelijke ook al besmet raakten is al naar, maar dat nertsen dit dus vice versa hebben, dat hoorde ik afgelopen week. Het dier besmet de mens, de mens besmet het dier. Maar, voor het dier is een oplossing, jawel, de gaskamer! Jemig wat een onverschrokken zooi zeg!

Nou weet ik ook niet wat er met de katten, poezen en honden is gebeurd, maar daar heb ik niks over een gaskamer gehoord. Kijk: ik ben wel van mening dat nertsenfokkerijen opgedoekt moeten worden, maar niet op deze manier! Dit is mens, kat, poes, hond en nerts onterend! Dit is walgelijk gewoon zo ga je niet met levend spul om. Ik vraag me tegelijkertijd af of er niet veel meer diersoorten gepakt zijn door het virus, immers worden we ook al gewaarschuwd voor de mug? Stel dat dit ook zo’n gevalletje is van: een overbrenger? Hoe had men dan gedacht dit op te lossen? Dat gaat dus niet hè?

Als je weet dat het virus ook in het riool zit, hebben dus ook de rioolratten een probleem, maar daar hoor je die beesten niet over, die kunnen geen contact maken en zich tevens niet laten testen, laten zich ook niet zomaar pakken ook en dat is het wat de nerts tot een makkelijk doelwit maakt: want ze zitten in een kooitje, vertrouwen op degene die het deurtje opendoet en beseffen niet dat dit de laatste keer is dat de deur opengaat,, waarbij meteen al geopperd wordt dat: de volgende lichting volgend jaar wel weer in die kooien zal zitten! Je zult maar nerts zijn, kijk, die muggen, die boeien me niet, maar honden en ander snoezige gevalletjes die maak je niet af, dat doe je dus niet!

Ik vraag me serieus af wie er in dit geval een grotere vijand is, het virus of de mens?

Schrijver: An Terlouw, 7 juni 2020


Geplaatst in de categorie: dieren

5.0 met 1 stemmen 106Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Jikke den Hollander
Datum:
8 juni 2020
Heel mooi geschreven en ik ben het er helemaal mee eens.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)