Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Deel 2 Discriminatie toch wel een dingetje

De reacties op deel 1 zijn de aanleiding om een vervolg te schrijven want als mensen over elkaar gaan rollen omdat er door mijn persoontje een deel 1 is geschreven dan mag ik daar een deel 2 aan wijden. Het is natuurlijk nooit de bedoeling om mensen tegen elkaar op te zetten, nog minder is het de bedoeling om tussen een paar vuren te gaan zitten, daar krijg ik het alleen maar warm van.

De reden dat ik deel 1 schreef is domweg omdat er sowieso acties plaatsvinden die niet horen, niet mogen en niet moeten maar: wel gebeuren. Een dame op tv zegt net: als haar gevraagd wordt of de schildering van de Gouden Koets afgehaald moet worden, omdat dit een tekening van slavernij is, ze antwoordt: het is niet aan mij daar antwoord op te geven en weet je: dat is het!

Mensen geven geen rechtstreekse antwoorden meer, uit angst voor represailles. Mensen zeggen niks meer, uit angst te worden beetgenomen, mensen worden nu niet eens oneerlijk meer, neen: ze zijn stil, stil omdat een mening geven gevaarlijk is, omdat de angst regeert!
Jawel, de angst voert de boventoon en het toeval is dat een poosje geleden er een groep jongeren stond, die een ander lastig vielen, we hebben allemaal mooie woorden van: ik zou er iets van zeggen, ik zou er iets aan doen, maar geloof me, die lol vergaat je wel als je ziet dat het om een tiental gasten gaat en ik durf nu best te zeggen dat er geen ene blanke jongen bij was!

Triest maar het is gewoon een feit. Ik wil niet teruggrijpen naar de slavernij want dat moet vreselijk geweest zijn, triest ook, maar we leven nu en opnieuw is er een donkere man doodgeschoten in Amerika, natuurlijk kan ik zeggen: er is een man doodgeschoten maar het is een zwarte man, sorry als daar mensen mee gekwetst worden, het is zo. Ik ben niet van plan om me het zwijgen op te laten leggen, iedereen heeft recht op een mening en die ventileer ik dan ook, nooit bedoeld om iemand te kwetsen, maar wel bedoeld om mensen wakker te houden, want wat er nu allemaal plaats vindt is buiten alle proportie, dat kan en mag niet, maar ogen sluiten is zinloos!

Laat me daarom gewoon neerzetten wat ik wil, want mij een wil opleggen is zinloos, die leg ik namelijk met een grote boog naast me neer, immers het rellen, vechten en oorlog voeren moeten we aan anderen overlaten, die zijn daar veel beter in ook! Al hoop ik wel dat ze daar wat sneller bij zinnen komen!

... Deel 2 discriminatie toch een dingetje ...

Schrijver: An Terlouw, 14 juni 2020


Geplaatst in de categorie: discriminatie

2.0 met 1 stemmen 347Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)