Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Het vermiste diertje

Mam, wil jij voor de hamsters zorgen als we weg zijn, vraagt de dochter die altijd klaarstaat als we haar nodig hebben...en ik zeg jazeker maar zorg je er wel voor dat ze beneden staan?
Feit is namelijk dat de diertjes op de kamers van de kleindochters staan en die trappen zijn niet meer mijn ding weet ze, dus de toezegging is gedaan en de kooien staan netjes beneden met een soort bijsluiter van: Oma, deze moet dit en de andere krijgt weer een andere behandeling.

Tja het is allemaal prima...het hoeft niet elke dag hoor zegt ze nog en manlief maakt nog een opmerking door te zeggen: joh dan nemen we ze toch hier? Ik kijk hem perplex aan en zeg, je weet toch wel dat het nachtdieren zijn? Oeps, foutje en hij grijnst, doe maar niet..veel beter dus. En zo trekken we de eerste keer richting huis van de hamsters, de kooien staan netjes klaar, het voer ook en we hoeven er niet veel aan te doen, ze krijgen een aai, niet te uitbundig want het zijn niet mijn dieren, dus wordt het water verschoond en voer bijgevuld en in blakende welstand laten we ze achter zeggend: we komen overmorgen terug hoor.

Dan is het “overmorgen “ en we trekken er met zijn tweetjes op uit. Het is mooi weer en een leuk ritje. Aangekomen stallen we onze cabrio’s en gaan naar binnen...., sleutel een paar keer omdraaien en we lopen naar de twee kooien waarvan er eentje een beetje vreemd staat maar het valt niet ineens op...wanneer we de bakjes uit de kooien halen zegt eega: zie jij de hamster in jouw kooi? Ik kijk en zeg, eh nee dus...we gluren naar alle kanten in alle holletjes waar ze zich zou kunnen bevinden maar het diertje is dus spoorloos, tenminste in de kooi dan.

Na snel het andere diertje verzorgd te hebben moeten we toch maar op zoek naar het verdwenen beestje...jij pakt die kant en ik neem die kant, zo speuren we de gehele kamer en keuken af! Niks te vinden, wat nu gedaan, ze moet toch ergens zitten? Wanhopig kijken we elkaar aan want hoe vertel je in vredesnaam aan de meiden dat er eentje verdwenen is? Kijk de deur stond niet open, ook de kamerdeur niet dus moet het diertje in de woonkamer of keuken zitten, een andere optie is er niet. We besluiten even een pauze in te lassen, onderwijl speurend langs de grond of we het toevallig niet zien lopen?

We gaan de tuin in, het is heerlijk weer maar we vergeten ervan te genieten want een vermiste hamster doet nu het genieten teniet! We besluiten weer te gaan zoeken, ditmaal pakken we elkaars omgeving, hij de mijne en ik die van hem, we zijn inmiddels een uur verder, als ik ineens stilsta! Zeg M? Even wachten....ik loop de andere kant op, richting de kooien en til het deksel op van de kooi waar dus wel de ene hamster in zat, als ik een kartonnen gevalletje optil, zie ik daar een hamster zitten!

Stomme verbazing want het diertje is dus op de een of andere manier in de andere kooi weten te komen. We pakken het niet-verdwenen dier op en zetten het terug in de eigen kooi. Manlief kijkt me aan en zegt: ik geloof dat ik ze van de week bij elkaar gezet heb want nu blijkt dat het voer en water in die ene kooi totaal niet aangeroerd was...ach, eind goed al goed zullen we maar zeggen en mazzel, het zijn twee vrouwtjes dus neen lezers uitbreiding zit er niet in!

... Hamsters ...

Schrijver: An Terlouw, 3 augustus 2020


Geplaatst in de categorie: dieren

4.0 met 1 stemmen 115Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Obaid
Datum:
3 september 2020
Mooi; echt een heel mooi
verhaal. wens u verder succes

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)