Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Oh oh wat is het heet!

Klamme zweterige lijven, druppels op die delen van je lijf waarvan je niet eens wist dat die daar sowieso konden komen, een kriebelig streepje over je rug zo’n streepje waarvan je denkt dat er een mier loopt, dat gevoel dus! Sporen van zweetvoeten over het laminaat, een doorlopende trip naar de keuken want: we moeten drinken! Ja logisch moeten we drinken, dat is om zo mogelijk nog meer openstaande kranen aan je lijf te hebben!

Jemig wat is het heet! We zouden niet klagen zeiden we stoer een paar weken geleden toen er zo vaak regen viel dat mensen depressief werden, dus klagen we niet maar kanonnen, wat wordt er gezweet! Alle poriën doen overwerk, alle wasmachine’s draaien extra want je trekt natuurlijk minimaal twee keer per dag schone kleding aan, met wel één voordeel: het water in de machine is beduidend minder want al je kleding is volgezogen van het zweet! Nou heb je ook nog mensen die het niet ruiken, die zichzelf niet ruiken en die een penetrante zweetlucht bij zich hebben, daar wordt een mens goed onpasselijk van, dat kan ik je wel vertellen.

Maar voorlopig zitten we heel erg solidair te wezen door met zijn tweetjes ongekend water te produceren, middels zweet, want allemachtig wat is het ongekend heet! Maar: we zouden niet klagen en doen dat ook niet, zeg ik monter om er vervolgens achter te komen dat ook mijn navel volgelopen is! Niks hoor, ik klaag niet, ik doe gewoon helemaal niks, dat is om te voorkomen dat mijn navel overloopt, snap je?

... Heet! ...

Schrijver: An Terlouw, 7 augustus 2020


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.3 met 3 stemmen 40Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Datum:
5 september 2020
Email:
hmessielive.nl
An, deze hitte is weer voorbij. Je hebt je er taai onder gehouden. Wees dan maar des te blijer met dit gematigde weer, dat meer naar jouw zin is.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)