Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Verschillende smaken

Natuurlijk hebben we allemaal andere smaken, want stel je voor dat we allemaal hetzelfde zouden eten, hetzelfde zouden lusten en belangrijker: dezelfde dingen niet zouden lusten, wat zou het er dan eentonig uitzien in de winkels, in de keukens en op de gedekte tafels, nietwaar?
Maar soms is het lastig oh jazeker soms wel want weet je, ik lust bijna alles echt bijna dan, rauwe vis is niet mijn ding op zalm na dan en groenten lust ik ook bijna allemaal. Ben niet een echte vlees-eetster; dat is aan mij niet zo besteed, behalve dan van dat heerlijk overgare uit elkaar vallende draadjesvlees, Dat je bijna met de schuimspaan uit de pan moet halen, dat dan weer wel!

Ik dwaal af want het argument gaat nu over groenten, gewone alledaagse groenten zoals bijvoorbeeld, bloemkool! Ik vind het een heerlijke groente, gewoon kaal net gekookt dan of met een kaassausje, een maizenapapje mag ook nog met wat nootmuskaat erover, prima maaltijd al zeg ik het zelf!
Manlief is een wat minder makkelijke eter, kan zijn neus nog wel eens optrekken met name over de bloemkool!

De enige manier waarop ik hem kan overhalen is door een papje te maken Dat meer weg heeft van een soort cement-achtige substantie Dat volgens mij blijft staan in je maag maar weet je, vanmorgen zijn we, na bij Dirk geweest te zijn, even bij Appie en daar staat een enorme bak bloemkolen, voor de lieve prijs van €0.99 per stuk. Man is al verder in de winkel en ik zeg: bloemkool voor een lief prijsje....ik zie zijn lip omhoog gaan en denk: dat wordt niks, als ie vraagt: wil je hem hebben dan en ik knik, jazeker eigenlijk wel!

Hij gaat terug en haalt een bloemkool, zegt verder niks en maakt eenmaal thuis alvast de kool schoon. Zegt dan: hij is erg groot dat wordt zeker twee dagen bloemkool? Ik schiet in de lach en zeg, weggooien is zonde maar je krijgt een heerlijk papje en bedenk dan even dat we voor €0,50 groenten hebben, gedeeld door twee, tel uit je winst! Het vlees maakt veel goed want dat ligt gebraden en wel, haast uit elkaar vallend in de pan.

Toch zou het fijn zijn als hij een keertje gewoon zou zeggen, ja joh lekker, maar die kans is klein, zo niet zeer gering! Ach, hij krijgt van de week pannenkoeken, weet dat die niks voor mij zijn, maar ik maak me daar niet druk om, eet gewoon een tosti dat is ook prima te doen, maar vandaag, eten we bloemkool! Met een cementpapje, eh hij dan, want zo’n stevig sausje is niet mijn ding!

... Bloemkool met een cementpapje ...

Schrijver: An Terlouw, 1 september 2020


Geplaatst in de categorie: voedsel

4.0 met 1 stemmen 235Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)