Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Boos en verontwaardigd dat ben ik!

Weet je het nog, het allereerste verhaal en de maatregelen die met het opgestoken wijsvingertje van Mark ons te kennen waren gegeven? Weet je nog van de introductie van de doventolk die op niet mis te verstane wijze liet zien aan hen, die het niet horen, maar wel zien konden dat we allemaal onze stinkende best moesten doen om alle opgelegde regels te handhaven? Weet je nog: geen handen schudden, niet knuffelen, oh IK weet nog dat ik voor het raam stond omdat een kleinzoon van toen nog zes jaar stond te gebaren achter het raam, ik stond te huilen aan de andere kant van het glas, IK weet nog van de diverse bruiloften in familiekring die afgezegd werden omdat: de regels misschien niet nageleefd konden worden! Wij weten dat: die regels er opgesteld stelt zijn om verspreiding te voorkomen, verdere uitbraken van de terugkerende pandemie!

Oh ook ik weet dat in onze nabije omgeving verjaardagen werden gevierd met meer dan 25 personen, mensen die schijt hadden aan de opgelegde regels, ja hoor dat weten we heel goed, maar: wij hebben geen verjaardagen gevierd, bruiloften zijn verzet en toen het nog altijd niet safe was, hebben we voor onszelf gekozen, door niet te verschijnen, domweg omdat: de opgelegde regels er niet voor niks zijn! Nietwaar? Iedereen weet van de regels maar er komt een portie uithoudingsvermogen bij kijken dat je niet kopen kunt op de markt, er komt een portie hersens bij kijken wat mensen weigeren te gebruiken, er zijn mensen die willens en wetens naar het buitenland gingen om vakantie te vieren, wetende dat er in dat land code oranje was!

Het wijzende vingertje van Mark ging de grenzen niet over, maar datzelfde vingertje werd ook genegeerd door de minister die hier nou juist het meeste mee te maken had, de man heeft zijn hersens vrijaf gegeven, want: het kon geen kwaad, zo sprak hij, het was maar even, zo memoreerde hij, het stelde niks voor, zo zei hij! Rund, zeg IK dan, kapitale sufferd dat je er bent, het maakt namelijk wel uit, het doet er wel toe en het is wel van belang, dwaas! Zelfs Alexander en Maxima gingen de mist in, leuke foto maar ook een “beetje dom“ van die twee. Nou kan ik me daar nog iets bij voorstellen, maar bij het huwelijk en al die foto’s van Grapperhaus, daar is mijn begrip gezakt tot onder de nul-lijn! Stommer kun je niet zijn, niet wezen en niet doen en om je er dan met een lachje vanaf te doen, een donatie naar het Rode Kruis om te voorkomen dat je een boete van een BOA krijgt, dat tart elke verbeelding.

Dus boos ben ik, net zo boos als op dat ene stel wat met vakantie kwam, de grenzen overschrijdend, vanuit een rood gekleurd land, door oranje gebieden vakantie te moeten vieren in een oranje land! Hoe krankzinnig moet je zijn te veronderstellen dat het virus stopt bij de grens? Zo zie je maar weer, het mooiste woord in dit debacle is egoïsme, niet meer, niet minder en het enige wat men bereikt is, zeker in het geval van de minister: zodra het vingertje van Mark omhoog komt: joh bekijk het lekker, je kunt het mooi vertellen maar die regels Mark, gelden blijkbaar niet voor iedereen! En zo ben ik ook nog verontwaardigd want: we houden ons aan de regels maar zo langzaamaan lijkt het of die regels oplossen in de mist....

... Boos! ...

Schrijver: An Terlouw, 2 september 2020


Geplaatst in de categorie: actualiteit

2.8 met 5 stemmen 96Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
An Terlouw
Datum:
3 september 2020
Marja, aan het overdrijven? Kom op zeg, in ons gezin was ook sprake van een bruiloft, die werd afgezegd, juist vanwege de regels, regels die door deze man zo benadrukt werden, ik dacht niet dat hier sprake was van overdrijven, dat heeft de man namelijk zelf gedaan door niet te handhaven wat hij zelf opperde! Ik zeg NIET dat hij zijn werk fout doet, maar zeg wel dat de geloofwaardigheid een eind gezakt is.
Naam:
Marja Raadt
Datum:
3 september 2020
Ben je niet een heel klein beetje aan het overdrijven, An?
Een kapitale fout?
Op enige momenten is hij in de euforie van zijn huwelijksvoltrekking de regie kwijt geraakt!

Laat hem zijn zware klus op het Ministerie afmaken.

Ben je beïnvloed door de kranten die je leest? Of door de grote mond van Wilders?
Naam:
An Terlouw
Datum:
3 september 2020
Marja, juist die mensen die de regels de wereld ingooien, juist die mensen die ons laten weten wat we wel- en niet mogen doen, die weten dat de camera altijd op ze gericht is! Ze moeten beter weten, dan is mild zijn niet nodig dan is het logisch dat iedereen stuitert. Het hoort net en het mag niet! De vele bruiloften die juist vanwege deze narigheid zijn afgezegd of met een paar mensen zijn voltrokken daar had hij aan mee moeten doen! Ik vind dat er geen excuus is voor zoveel domheid en het gaat niet om wat hij goed deed! Het gaat om deze kapitale blunder die heel gevaarlijk is ook nog!
Naam:
Marja Raadt
Datum:
3 september 2020
Gelukkig zijn er veel mensen die milder oordelen over de momenten die de Minister niet in de grip heeft weten te houden. Fout? Ja!
Maar over de manier waarop de fouten zijn vastgelegd en geopenbaard maak ik me meer bezorgd.
En laten we de minister dankbaar zijn voor de deskundige wijze waarop hij ons land - met zoveel anderen - door deze gevaarlijke periode loodst.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)