Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Het verdwenen pakje

Zo kan het gebeuren dat je iets bestelt en dat laat opsturen, niet via een bedrijf maar gewoon particulier, niks mis mee natuurlijk en zodra ik heb betaald laat de persoon weten dat het “op de post is”. Stuurt me ook de code op en ik reageer meteen door te zeggen, oeps, je hebt een foutje gemaakt, bij het huisnummer staat namelijk 1 cijfer minder en ervoor in de plaats een letter, de D om precies te zijn. Maar niet getreurd, immers staat er een goede postcode, de naam wordt duidelijk vermeld en ook de straatnaam is duidelijk.
Niks mis mee dus? Nou wel hoor, natuurlijk gaat dat mis, althans hier dan!

Op de code wordt de dag en het tijdstip vermeld. Je kunt dat volgen via de mail die je hebt ontvangen maar op het bewuste tijdstip, als ik zelfs de straat in de gaten heb gehouden, verschijnt er in beeld: dat het pakketje on-afleverbaar is. Juist, wie iets anders had verwacht mag nu opstaan maar ik blijf zitten. Stuur een berichtje naar de persoon die het opstuurde en dan gaat er een molen in werking tenminste: hierbij is het windstil want er gebeurde dus niks, helemaal niks!

Het weekend gebeurt er niets wat post en problemen betreft dus we tillen het er overheen, dan is het dinsdag en blijkt dat de post opnieuw probeert om het pakje af te leveren, met als resultaat: dat het niet af te leveren is, joh meen je dat nou? Als het donderdag en vrijdag niet ging dan gaat het dinsdag toch ook niet? Tenzij er een chauffeur is die nadenkt maar nee, dat is teveel gevraagd blijkbaar. We wachten af. Het is inmiddels woensdag, wederom stuur ik een berichtje naar de verzender om te vragen of ze al iets meer weet?

Poing, antwoord: ik ben er nog steeds mee bezig, men heeft het weer opgestuurd en ik ga vandaag weer naar de plek waar ik het vandaan stuurde, kijk het contact tussen haar en mij verloopt prima, dat is het punt niet maar waar ik nou met de pet niet bij kan is: zodra de post in de buurt van ons complex is, diverse mensen niet thuis treft, men vraagt of er andere pakjes hier mogen blijven zodat de mensen ze hier kunnen ophalen, ze weten dat het hier de nummers van 2 tot 140 betreft, er op 1 pakje een cijfer ontbreekt en een letter teveel, dan zou je toch denken, ehhh, je zou toch mogen aannemen, ehhhhh verwachten dan?

Tja ik denk dat ik het allemaal verkeerd zie, tenslotte zit ik er vaker naast dan dat ik het goed heb en dus: wacht ik braaf tot de verzender me een berichtje stuurt, maar maf is het wel en het is ook nog steeds: windstil!

... Het lange wachten op niets! ...

Schrijver: An Terlouw, 9 september 2020


Geplaatst in de categorie: economie

3.8 met 4 stemmen 288Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)