Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Stoort mij dit alleen?

We willen niet horen, hoe het gaat met de besmettingen want het liefst houden we slecht nieuws buiten de deur en dat is logisch, vanzelfsprekend ook nog maar de realiteit is wel iets anders! De laatste berichten liegen er niet om, het vaccin is niet de ultieme oplossing zoveel is inmiddels wel duidelijk en ook laat men vandaag weten dat: meneer Kluge waarschuwt voor de komende maanden want: gedurende de herfst zullen aantallen oplopen, zullen slachtoffers in aantallen toenemen en zijn we dus de klos, de sigaar, de pineut. Nee, ik wil niemand bang maken, dat worden de mensen vanzelf wel, alhoewel de waarheid in heel veel gevallen iets anders is.

Kijk, dit nieuws kwam vandaag maar in het nieuws op de tv werd een student geïnterviewd, die zijn mening niet onder stoelen of schoolbanken stak want hij zei letterlijk: het boeit me voor geen meter, of ik ziek word, of mijn omgeving besmet raakt het doet me niet zoveel, zeg maar niks!
En dat beste mensen, kan er bij mij niet in, ik snap echt niet dat de gasten van de studenten- leeftijd deze houding blijkbaar hanteren? Het is volkomen onlogisch om dit te spuien, laat staan dit met een lachend gezicht voor de camera tentoon te spreiden. Die gast heeft duidelijk niet door dat: bij zo’n nonchalante houding het sterk de vraag is of ie sowieso nog in de schoolbank terecht komt, temeer daar er weer een school gesloten is?

Ik stoor me grenzeloos aan de houding van de mensen in de leeftijd tot een jaar of dertig, die mensen snappen blijkbaar niet hoe het is om regels te moeten opvolgen? Die hebben niet meegekregen dat het bloedlink is om een dergelijke opstelling te hanteren. Daar: waar het gros van de mensen de regels wel volgen, het woord pandemie in het achterhoofd houdend, hebben die mensen dit allemaal met een pak zout genomen waar je heel het land mee kunt behandelen als het gaat om het ijsvrij maken van de wegen. Wanneer diezelfde gasten terug konden in de tijd en terecht kwamen in de periode van de pest, zouden ze na een uur al met de staart tussen de benen terug willen naar het hier en nu!

Als zelfs kleine kinderen weten wat het betekend om anderhalve meter afstand te houden, als zo goed als iedereen daaraan mee doet, juist de meeste besmettingen nu ontstaan in de groepen van studenten, wie zijn zij dan om de regels niet alleen met voeten te treden, maar domweg aan hun laars te lappen, zo van: het zal allemaal wel?
Is dit de huidige stand van zaken, zijn dit de mensen die nu studeren en straks in beroepen terecht komen waar beslissingen genomen moeten worden en waar regels gevolgd moeten worden? Als ze dat nu al niet kunnen, dan zegt dat wel iets over hun autoritaire hautaine houding die meer egoïstisch is dan dat we ooit voor mogelijk hadden gehouden en weet je, het zit me hoog, heel hoog dat er zo gedacht en gememoreerd wordt door de gasten die net de pubertijd uit zijn, volwassen geacht worden te zijn en met dergelijke uitspraken jou in je hemd zetten. Een mondkapje?

Zinloos, doe ik niet, handschoenen, ja daar ga ik mijn geld niet aan uitgeven, dat is de houding van studenten van nu, de goeden niet te na gesproken dan. Het is een walgelijke reactie van een idioot persoon die zegt: student te zijn, ik mag innig hopen dat deze gast zich niet profileert in de zorg want als je bij zo iemand op het spreekuur komt sta je geheid zo weer buiten! En dat, dat stoort me, het omgaan met mensen hoort zo te zijn dat: jij op eenzelfde wijze wilt worden behandeld.

... Studenten regelloos ...

Schrijver: An Terlouw, 14 september 2020


Geplaatst in de categorie: actualiteit

5.0 met 1 stemmen 149Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
catrinus
Datum:
14 oktober 2020
Natuurlijk stoort jou dit niet alleen An. Ook ik vind het ergerlijk. De oorzaak ligt in de ontwikkeling van onze maatschappij. Door jarenlang Rutte wordt de maatschappij steeds liberaler. We 'veramerikaniseren' steeds meer en verder. Het wordt steeds meer ieder voor zich, wat je in het gedrag van veel mensen(met name een gedeelte van de jeugd) steeds duidelijker aan de oppervlakte ziet komen. Natuurlijk is het economische plaatje van belang. Nederland(dit kabinet) slaat zich op de borst met het feit dat ze het bij de vorige uitbraak economisch minder slecht hebben gedaan dan de rest van Europa. Ja, wat vind je belangrijk geld of een familielid in een doodstrijd verwikkeld zien en mogelijk verliezen. Het liberalisme stort iedere morgen z'n verderfelijke boodschap uit in het ochtendprogramma WNL van de Telegraaf en hersenspoelt ongemerkt een deel van het denken. Economisch mooie cijfers boven alles - zie nu de gevolgen en helaas het wordt vermoedelijk nog erger met de winter voor de boeg.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)