Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Een druilerige dag met de slappe lach!

Dat klopt eigenlijk niet want de buien die neerknallen liegen er niet om, maar een kniesoor die daarop let, nietwaar? De tekst is grappig net als de halve dag die er inmiddels opzit, een vruchtbare dag ook nog want: afhankelijk van het weer, doen we boodschappen, heerlijk de aanbiedingen aanvullen in de kast, of ernaast als het qua hoeveelheid niet meer direct past, maar omdat we alles gebruiken staat het er niet lang en zeg nou zelf: twee producten voor de prijs van 1, is altijd een aanschaf waard toch? We hadden afgesproken dat: als het zou plenzen we het een dag uit zouden stellen maar turend op de buienradar zag ik dat we dus net heen- en terug droog over zouden komen en zo togen we naar het verste winkelcentrum.

Zetten braaf een mondmasker op en worden opgewacht door meiden, zo herkenbaar omdat we er al jaren komen, die de karren staan te soppen, alvorens er eentje naar voren te schuiven, een vrolijk “ goedemorgen” schalt over het centrum! De kar halfvol, want een volle kar, tja dat heb je allang niet meer nodig natuurlijk, zeker niet in deze tijd, waarin je binnen slechts met drie personen mag vertoeven, waar we ons vanzelfsprekend aan houden ook, maar ook dat scheelt in de hoeveelheid boodschappen natuurlijk. Met een ‘ fijne dag verder’ gaan we naar de uitgang en richting huis.

Inderdaad droog overgekomen, dat scheelt een hoop nattigheid hoor, inmiddels de boel opgeborgen en het vlees gebraden, intussen luisterend- en kijkend naar het nieuws, waarin tot verbijstering die witkuif al weg is uit de presidentiële suite van het ziekenhuis, een regelrechte publiciteitsstunt is dat, want in drie dagen zo opgeknapt zijn dat je eruit mag met dat nare virus, daar trap ik dus niet in, waarbij ik meteen aangeef het bizar te vinden dat die gast een eigen suite heeft in een ziekenhuis, jaren geleden was Premier Balkenende ziek en die lag gewoon in het Capelse ziekenhuis, niks geen suite, gewoon een paar kamers tot zijn beschikking! Weet je, vrienden van ons hebben het verdomde virus, zijn hartstikke ziek, al drie weken, ze kunnen niks, mogen niks, zitten thuis met zijn drietjes en als ik dan zulk nieuws voorbij zie komen denk ik: je flest de boel, speelt in op de gevoelens van mensen die je misschien geloven maar wij doen dat dus niet, want spotten met deze vijand is een no- go situatie! Walgelijk

Pure kolder dit verschijnsel, aandachttrekkerij noem ik dat en vindt het meer dan bizar, maar ja, ik hoef de man niet, moet de man nog minder en ben zijn sprookjes ook spuugzat, dit terzijde. Om terug te komen op de terugrit naar huis ( jaja, nog steeds droog) rijden we door het winkelcentrum wat dichter bij huis ligt, maar nou niet winkel zit waar ik elke week kom, is het nog steeds droog, wat boffen we toch! Amper boven, stort het vanuit het niets vanuit de hemel in ongekende hoeveelheid omlaag, we kijken elkaar aan, schieten in de lach en ik zeg: ditmaal klopte de buienradar wel, want kijkend op de klok zeg ik: juist ja, geen minuut te vroeg! Schaterend bergen we de boel weg, klikken het koffiezetapparaat aan en tellen onze zegeningen...

... Regen lachen boodschappen ...

Schrijver: An Terlouw, 6 oktober 2020


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.0 met 1 stemmen 55Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Han Messie
Datum:
7 oktober 2020
Email:
hmessielive.nl
An, naargeestige weersomstandigheden, maar meer dan nodig om de grondwaterstand weer op peil te krijgen.
Met dat alles doe je gezellig en enthousiast boodschappen, komt tevreden thuis voor het genoeglijke kopje koffie. Een grote zegening! Heel sfeervol beschreven.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)