Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Een schokkend tragedie in Wijlre

In Kasteel Cartils op Kapolder 10/14 in Wijlre is de bloedmooie Adrienne van Franckenberg bezig zichzelf nog mooier te maken. Ze zit voor de kapspiegel haar lange, blonde haren te borstelen, terwijl haar strakke, ronde billen een inspirerende lust voor het oog zijn. Als een ware Gothic-queen kiest ze voor zwarte lippenstift en een zwarte eyeliner. Haar man Frederik vindt dat afschuwelijk, maar die is gelukkig een weekje naar zijn maîtresse in Monaco. Zo zijn de kaarten nu eenmaal geschud. Adrienne heeft zo haar eigen uitspattingen en daar hoeft ze niet eens de deur voor uit, want haar minnaar kan elk moment arriveren. Buiten sjokt de brouwmeester van de Brand Bierbrouwerij Tobias Verdwaald de trap naar de voordeur omhoog. In het witte arkeltorentje ziet hij een kaars branden. Hij verheugt zich op een gezellige avond met zijn excentrieke minnares. Nadat hij heeft aangebeld, knijpt hij nog even snel in zijn kruis om de boel een beetje gereed te maken. Zodra zijn knappe stoot in een dunne, zwarte jurk tot op de grond verschijnt, stokt de adem in zijn keel. 'Holy Venus, was een lekker stuk!', denkt hij. Adrienne kust hem meteen hartstochtelijk op zijn mond, terwijl ze hem naar binnen trekt. Beiden zijn in vuur en vlam voor elkaar. Ze willen het liefste meteen de liefde bedrijven, maar ze weten, dat het spannender is om de climax zoveel mogelijk uit te stellen, dus houden ze het bij een langgerekt voorspel. Bij het kaarslicht in het arkeltorentje ontkurkt Adrienne een peperdure fles wijn en ze serveert toastjes met kaviaar, zalm en haring. 'Wat zie je er kinky uit vanavond!', zegt Tobias, 'gaan we straks op Within Temptation dansen?'. 'Dat zou zomaar kunnen!', antwoordt zij, terwijl ze met de punt van haar rechtervoet de schoen met stilettohak op en neer laat dansen. 'Hoe gaat het met de bierproductie?', vraagt zij. 'Het is niet aan te slepen, man-man, wat een dorstig volk, die Hollanders!' 'Ik ben geen man, schat!' 'Nou, dat kan ik anders best wel zien!' 'Noem me eens een geil wijf!' 'Geil wijf!' 'O, heerlijk, weet je dat Frederik dat nog nooit gezegd heeft?' 'Dat vindt hij waarschijnlijk beneden zijn stand!' 'En dat zweepje van hem is zeker niet beneden zijn stand?' 'Doet die gek aan SM?' 'En niet zo'n beetje ook, de striemen staan nog op mijn rug!' 'Waarom blijf je dan bij hem?' 'Uit gewoonte en uit trots!' 'Misschien moet hij eens wat vaker naar de Sint-Gertrudiskerk gaan!' 'Hij vindt zichzelf al heilig genoeg!' 'Welke heilige slaat zijn vrouw nou?' 'Nou, hij dus!' 'Knettergek, die adel!' 'Pas op jij, ordinair bierboertje, want ik ben ook van adel!' 'Ja, net als Maxima, met een titel trouwen en meteen een titel claimen!' 'Wat ben jij gemeen vandaag, kóm, laat me je een beetje opgeilen!'. Ze wrijft met haar stilettohak een beetje over zijn gulp. Beiden kijken elkaar lachend en veelbelovend aan. 'En toch wil ik het vannacht ergens anders dan hier doen!', zegt zij ineens, 'ik wil er graag een heel spannende vrijpartij van maken!'.

Op het dakterras van de grote, ronde toren drinken ze samen een paar glazen wodka. 'De vorige keer hebben we het hier gedaan en dat was echt te gek!', zegt Tobias met glimmende ogen. 'Je mag wel even kijken, maar we doen het vannacht op een superspannende plek!', zegt zij, 'alleen kijken, maar het plezier uitstellen!'. Zij laat haar dunne jurk vallen en hij probeert in de duisternis zoveel mogelijk te zien. Hij komt dichterbij staan en hij smult al bij het zien van haar chique, peervormige borsten. Om zich in te houden, steekt hij een sigaret op. 'Vang!', roept zij. Hij voelt haar slipje tegen zijn gezicht vallen. 'Gooi maar naar beneden!', zegt zij, 'dat heb ik niet meer nodig!'. Als een trouwe ridder knielt hij voor haar zoete heiligdom neer en ziet hij de harige driehoek, die door het avonduur donkerder lijkt. 'De honing laat nog even op zich wachten, geil beertje van mij, kóm, dan gaan we even dansen!', zegt zij geamuseerd. Even later zijn ze in een kamer, waar zij 'I Would Die 4 U' van Prince draait. Ze dansen wild en haar jurk waait als in een stormwind. 'Ken je deze van hem?', vraagt ze en ze draait 'Dreamin' about U', met de door Prince fabelachtig mooi gezongen zin 'When I'm alone in my room, I can't stop dreaming about you!'. 'Hier luister ik vaak naar, wanneer ik naar jou verlang!', zegt ze, 'maar kóm, nu gaan we op pad!'. Tobias volgt haar maar en hij ziet wel wat zij voor hem in petto heeft. Hij vindt alles wel best, zolang hij straks maar lekker met haar kan vrijen. Ze pakken twee fietsen en ze rijden via de oprijlaan richting het dorp. 'Heb jij trouwens een sleutel van de brouwerij?', vraagt zij. 'Die heb ik, maar wil je daar soms de liefde bedrijven?', reageert hij. 'Een andere keer, ja, maar ik wil wel even langs de Sint-Gertrudiskerk!', zegt zij hyperenthousiast. Bij deze kerk vraagt ze om de zegen van St. Gertrudis van Nijvel. 'Geloof je dan in die poespas?', vraagt hij droogjes. 'Het kan toch geen kwaad en met wat we gaan doen, is wat hemelse bijstand best welkom!' 'Wist je dat die Gertrudis maar 33 werd, omdat ze alsmaar vastte en waakte?' 'Ik weet het en haar moeder Ida en haar zus Begga zijn ook heilig verklaard!' 'Allemaal doorgestoken kaart, wat ik je brom, halleluja zeg, wat absurd!' 'Ja en zelfs de dochter van die Begga, ene Clothildis, hebben ze ook tot de heilige stand verheven!' 'Nou jij nog, lekkere stoeipoes, maar vertel me eerst eens waar we ons anker uit gaan gooien!'.

In Kasteel Wijlre aan het Kerkpad ligt het kunstenaarsechtpaar Antoon en Gisela van Hoensbroek al te slapen na het openingsfeest van de nieuwe kunstexpositie. Naast de verkoop van hun eigen kunstwerken is het houden van exposities en het kunstmuseum een aardige bijverdienste. Het onderhoud van het kasteel kost klauwen aan geld, maar vooralsnog hebben ze nog een flinke buffer. Daar hoeven ze in ieder geval niet wakker van te liggen. Bovendien hebben ze een supersonisch, zeer effectief bewakingssysteem, is hun verzekerd, waardoor ze ook rustig kunnen maffen. Gisela droomt van Donald Trump, die op een driewieler naar een microfoon rijdt en haar de beste kunstenares van de hele wereld noemt. Duizenden mensen beginnen te juichen, maar Gisela schrikt ineens wakker van een rinkelend geluid in de verte. Ze vraagt zich eerst af of ze dat misschien gedroomd heeft, maar dan hoort ze ineens rare kreungeluiden. Ze stoot Antoon wakker, die verdwaasd om zich heen kijkt en met een suffe stem 'Wat is er?' zegt. 'Ga eens kijken wat er aan de hand is!', fluistert ze, 'ik hoorde gerinkel en gekreun!'. 'Waarom gaat dat verdomde alarm dan niet af?', vraagt hij. 'Misschien defect!', fluistert zij, 'of onklaar gemaakt!'. 'Godver, die dure troep!', bromt hij. Antoon pakt meteen zijn pistool uit het nachtkastje en hij gaat op onderzoek uit. Gisela volgt hem op een veilige afstand. In één van de expositieruimten weergalmt het gekreun alle kanten op. Antoon doet zijn zaklamp aan en hij schijnt midden in de gezichten van Adrienne en Tobias, die op een rond kunstwerk aan het wippen zijn. Nog even en zij komen tot een weergaloos hoogtepunt. 'Vuile viezerikken!', schreeuwt Antoon, 'maak dat jullie hier weg komen, smerig tuig!'. Gisela doet een felle lamp aan. Antoon richt zijn pistool op Adrienne. Tobias zet zijn seksuele energie opeens om in verdedigingswoede en hij stormt als een dolle stier op Antoon af. Antoon aarzelt geen moment en hij schiet op Adrienne, maar Tobias springt er voor. Adrienne en Gisela beginnen te gillen en Antoon raakt in paniek. Adrienne houdt het hoofd van Tobias in haar armen. 'I die for you!', zegt hij nog en daarna geeft hij de geest. Antoon slaat helemaal door en hij schiet Adrienne zomaar door haar hoofd. Hij ziet hoe ook zij roerloos blijft liggen. Gisela blijft maar gillen. Antoon draait zich naar haar om en hij schiet twee keer. 'Nu is het eindelijk weer stil hier!', bazelt hij. Zodra hij pas echt ziet wat hij aangericht heeft, roept hij: 'O, Moeder Maria, wat heb ik nou toch gedaan?'. Hij zet de loop van het pistool tegen zijn rechterslaap en hij knalt nog één keer.

Schrijver: Joanan Rutgers
9 oktober 2020


Geplaatst in de categorie: misdaad

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 24Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)