Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Een onterecht en ongemeend: dank je wel!

Bedankt onverlaten voor het niet nakomen van regels die welliswaar voor iedereen hetzelfde waren maar blijkbaar niet golden voor jullie, die ze met een pak zout namen! Bedankt dwazen voor het omhoog schieten van de mensen die inmiddels liggen te vechten tegen een onzichtbare vijand! Bedankt idioten, voor het niet dragen van een mondkapje, daar waar het gevraagd werd. Eveneens bedankt voor het negeren van alle acties om verspreiding verder te voorkomen!

Bedankt hufters, voor het zuipen en daarna het groeperen van jullie, om zodoende de aerosols verder de ruimte in te blazen, eveneens bedankt voor tja, waarvoor eigenlijk niet? Voor de Opa’s en Oma’s die netjes thuis blijven, om te zorgen dat ze het risico beperken, of jullie daar iets van meekrijgen, waag ik te betwijfelen. Bedankt nette mensen, studenten en jeugd die alleen stennis moesten schoppen als er iets gevraagd werd, zodat je uit je verschoning kon gaan?

Bedankt voor de nieuwe lock down, die de meeste mensen weer thuis laat zitten, die de mensen eenzaam maakt en die dodelijk is, want deze vijand die jullie in leven gehouden hebben, met je ontoelaatbare asociale gedrag, is een dodelijke vijand, maar wat boeit het? Wat maakt het uit? Wie van jullie kan het wat schelen? Niemand toch? Leef voor jezelf de rest doet er niet toe, zo is het toch en niet anders?

Dit weekend zouden veel grootouders een premiere voorgeschoteld krijgen van hun kleinkinderen, die al maanden repeteren, die zich al maanden verheugen op dit komende weekend! Bedankt klunzen, omdat jullie ervoor gezorgd hebben dat die welliswaar doorgaat maar met slechts 30 personen, dus niet de grootouders! Dat de sport stil ligt, jammer, dat restaurants dicht zijn, heel naar, dat je geen cafe meer in kunt, je eigen schuld, maar dat je dit mensen ontneemt is walgelijk te noemen!

Dus dank je wel onregelbare niet te dresseren dwazen, voor het ontnemen van heel veel plezier, dat je de vijand in leven houdt, betekend dat je geen vrienden maakt en eerlijk gezegd: verdien je die ook niet!

... Boos! ...

Schrijver: An Terlouw, 16 oktober 2020


Geplaatst in de categorie: emoties

3.7 met 3 stemmen 104Er zijn 7 reacties op deze inzending:

Naam:
harrem
Datum:
19 oktober 2020
Ongezouten tirade-op-zijn-best, die mij een zak vol sterren waard is. Dat eerste petiterige sterretje zie ik wel vaker heel snel na publicatie geplaatst waardoor het gemiddeld eindresultaat bij voorbaat vast staat.
Of een lezer het nu met je eens is of niet doet niet terzake. Voor wie van taal houdt (daar gaat deze site toch voor?) is je stukje tekst genieten geblazen. Mij trof je waardige reactie op nergens aan bijdragend sarcastische commentaar. Weer geleerd. Heel nuttig...
Naam:
An Terlouw
Datum:
17 oktober 2020
Het is bedroevend te weten dat de aantallen oplopen met een niet te stuiten bloedgang! Doodeng ook nog en in deze onveilige wereld is het angst die regeert! Blijf gezond allen
Naam:
An Terlouw
Datum:
17 oktober 2020
Joanan, graag gedaan hoor!
Naam:
An Terlouw
Datum:
17 oktober 2020
Han, het is meer dan triest te noemen dat mensen niet meer nadenken, de golf is een tsunami geworden en inmiddels zijn heel veel mensen ziek, worden er teveel! Om te huilen dit. Dank je wel voor je reactie.
Naam:
Edith Meyers
Datum:
17 oktober 2020
Bedankt An, volkomen mee eens.
En waaw Joanan Rutgers, ik dacht dat jij slimmer was dan dan. Iemand zo afkraken, siert je niet. Je voelt je aangesproken, omdat je dus zo iemand bent. Foei!
Naam:
Han Messie
Datum:
17 oktober 2020
Email:
hmessielive.nl
An, Het is meer dan waar wat je hier allemaal hebt geschreven. Dankzij jongelui, die overal de draak mee steken, is er nu een tweede coronagolf op komst. Eén voordeel: ziekenhuis en regering hebben nu tenminste de middelen om tijdiger maatregelen te nemen.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
17 oktober 2020
Bedankt voor je eindeloze, oeverloze, onzinnige gezwam over een ongrijpbaar en onhoudbaar virus, wat zich niet laat dirigeren. Ook namens jouw zondebokken.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)