Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Een vroegtijdig jaaroverzicht

Vanwege de bizarre en nare tijden zijn veel mensen al hun Kerstspullen aan het uitpakken, de boel aan het versieren en ik moet zeggen dat ik me dat heel goed kan voorstellen, immers gaat de klok ook dat verhipte uur weer terug en is het vanaf morgen nog vroeger donker, dan is het een prima idee wat extra licht in huis te hebben, nietwaar? Gemiddeld elk jaar krijgen we te maken met jaaroverzichten, of die nou in de krant, op het internet of via de tv gegeven wordt, maakt niet uit, ze komen in allerlei pluimage op je bord met 1 voordeel: je hoeft het niet te eten, dat zal namelijk best zwaar vallen want zeg zelf: wat is het een zwaar jaar!

Een jaar waarin we met een noodgang op onszelf aangewezen zijn, waarin veel mensen het leven lieten, nog meer mensen eenzaam zijn en we woorden geleerd hebben als: lockdown, een intelegente lockdown ook nog en meer van die nare woorden die we liever nooit gehoord hadden, maar dat heb je niet te kiezen, niemand dus! Extra kleding aan in de vorm van gezichtsbedekking terwijl we veel woorden over hadden voor de mensen die qua religie juist hun gezicht bedekken? Dat mocht niet maar het moet nu wel, om nog meer shit te voorkomen.

Een overzicht van een jaar waarin dat @#€&*€&# virus de hoofdrol zou moeten spelen, maar dat niet doet in mijn overzicht, want er waren evengoed geweldige dingen te beleven, oh jazeker wel! Elke dag gelachen, een gebeuren wat moest! Korte metten maken met acties die me hoog zaten maar waar ik een streep onder gezet heb, veel beter voor je gemoedsrust ook nog trouwens. Mijn best gedaan de mensen die alleen waren toch een hart onder de riem ( spreekwoordelijke) te steken maar ook: verdrietig zijn omdat ook wij leuke dingen niet konden doen in het kader van de beperkingen.

Het jaar is nog niet om, al gaan we de laatste twee maanden bijna in, hoe we die beleven zullen, weten we pas in Januari, maar ik denk dat we de laatste maand voor een groot deel op onszelf aangewezen zijn, op zich geen ramp maar als ook wij de komende week de boom neerzetten en optuigen, komen er geen pakjes onder de boom, ik heb geen wensen, slechts eentje die ik op een papiertje zet en dat in de boom hang, met de tekst: laat ons alstublieft volgend jaar desnoods met kapjes en meer bedekking, gewoon met kinderen in 1 kamer kunnen zitten, laat ons alstublief niet wanhopen als de teller weer de lucht inschiet, laten we hopen dat we........alstublieft!?

... Overzicht een beetje vroeg ...

Schrijver: An Terlouw, 24 oktober 2020


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.0 met 2 stemmen 114Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
An Terlouw
Datum:
30 oktober 2020
Han, deze Kerst zal er eentje zijn van bezinnen van terug worden geworpen op jezelf en eerlijk gezegd is dat geen echte ramp want in tegenstelling tot de eerdere pandemieen, is het nu zo dat we op alle mogelijke manieren contact met de buitenwereld kunnen houden! Cadeautjes zijn we niet meer van, immers kom je op een leeftijd dat je alles al hebt? Wij wel dan, letten op mensen die alleen zijn maar kunnen niet zoals anders mensen uitnodigen of ergens heengaan! We komen er wel en Han? Blijf gezond.
Naam:
Han Messie
Datum:
29 oktober 2020
Email:
hmessielive.nl
An, hoe gaan we deze Kerstmis tegemoet? Het zal eenzaam zijn, maar enige geschenken over en weer zullen er wel vanaf kunnen.
Deze kerstmis zal wel meer het aanzien van een boetefeest hebben dan gezellig feest vieren met zijn allen. Maar dat boetefeest zal van de andere kant het feest ook verhogen met meer inkeer en bezinning. Het belangrijkste: God des meer bijstand te vragen voor het komende jaar.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)