Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Soms gaat het en soms gaat het niet

Als dingen niet gaan, zoals ze zouden moeten gaan, zijn er altijd opties, natuurlijk zou ik zeggen want iedereen maakt keuzes naar eigen idee en inzicht, dat doen we allemaal en dus ook wij! Voorbeelden te over, eentje is dat: als de ene winkel niet heeft wat je nodig hebt er altijd andere zijn waar je de slag kunt proberen te slaan met de stille hoop dat ze het daar nog wel hebben natuurlijk! Je kunt misgrijpen, maar dat doe je niet alleen met bovenstaand voorbeeld natuurlijk want in feite is het hele leven een slag ofwel een horde die je nemen moet! Zijn er altijd dingen die niet leuk zijn, of er zijn dingen die eruit springen omdat ze geweldig zijn, ook dat is het leven, jawel!

Maar als er dingen gebeuren die de krant of het nieuws niet halen, als er nare acties zijn, dan is er wederom sprake van: een communicatie die waardeloos te noemen is, domweg omdat we als mensen niet meer mogen zeggen wat we vinden, we geen mening meer mogen geven en al helemaal op de eerste, wat zeg ik: allereerste plaats ons best moeten doen contacten te houden en te onderhouden! In deze barre en nare tijd is het een vanzelfsprekendheid geworden dat mensen wachten op een berichtje van jou, zullen geen ( tot bijna geen) actie ondernemen om zelf contact te leggen en daar wringt dus de spreekwoordelijke schoen want in deze tijd worden mensen contactarm!

Is dat een logisch gevolg van de pandemie? Is dit een normaal verschijnsel? Ik hoorde net dat dit inderdaad zo is, mensen klagen omdat ze: niks meer horen van anderen, normaal zou er gezegd worden: bel zelf, schrijf zelf, app zelf, of wat dan ook, maar de eerlijkheid gebied me te zeggen dat het soms heel lastig is, lastig in de vorm van: altijd het voortouw te moeten nemen, met als eindafsluiting dat je er dan achterkomt hoe relatief de vriendschap was, want ineens verdwijnen de berichtjes, de telefoontjes en de vriendschappen op de social media.

Dan is 1 ding duidelijk, dit is nooit vriendschap geweest, want vrienden moeten en kunnen elkaar .....juist dat dus! Als ik tegen de persoon zegt die hier nu klaagt waar ze wijs aan doet glimlacht ze en zegt: het moet van twee kanten komen, dus als dat niet gebeurd dan gaat er een streep door en ik zeg, als ze merkt dat ze je mist, komt ze vanzelf weer en zo zwaai ik haar uit! Die komt er wel, echter is mijn mening dat je in deze verdomd moeilijke tijd elkaar best wat beter kunt steunen, in plaats van af te wachten, maar ja, wie ben ik?

... Het werkte niet ...

Schrijver: An Terlouw, 30 oktober 2020


Geplaatst in de categorie: internet

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 161Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)