Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Eindelijk: de opvoering van Marloes in de club van lelijke kinderen

En zo werd het zondag, de laatste van november en de regels in acht nemend mochten er dertig mensen in de zaal van het Hofpleintheater om de musical te horen en bekijken, waar Marloes een mooie rol in speelt, mijn oudste kleindochter en duidelijk eentje om - ook - trots op te zijn!

Dochterlief haalde me op en we waren net op tijd. Nou moet ik bekennen best wel eens een musical te hebben gezien, maar bij een jeugdtheater wist ik alleen maar dat alles thuis in het teken stond van repeteren, repeteren en oh ja, nog eens repeteren!

Dat dit vruchten heeft afgeworpen, dat was duidelijk want daar, waar ik eerst niet wist wat te verwachten, werd ik vanaf het begin meegesleept in het verhaal, alles om me heen vergetend, tot het moment dat een misselijk makende knal me op doet veren. Jasmijn naast ze zegt: schrok je oma?

Ja, ik schrok me gek! Toch was de knal ook hilarisch want een dame knalde met haar hoofd tegen het dak, geluid versterkt door de geluidsinstallatie natuurlijk en dat was oorverdovend!
De complete cast zette een voorstelling neer, die er niet om loog en al schijnt het een herhaling te zijn, ik had nog niet eerder van de titel gehoord: de club van lelijke kinderen, eerder schreef ik er al over! Het is een meeslepend stuk, barstensvol inhoud, goede muziek en prachtige teksten!

De rollen werden stuk voor stuk geweldig neergezet en de regels waren duidelijk want: er mocht door het publiek (30 personen) alleen worden gefluisterd! Daar werd gehoor aan gegeven door iedereen! Het applaus na afloop loog er niet om, ik was echt niet de enige die het een prachtige voorstelling vond, men dacht er allemaal zo over, bleek later!

Een trotse moeder naast me, een trotse kleindochter aan de andere kant van me en de opdracht: je gaat niet huilen hoor, maar dat was tegen dovemans oren gezegd, want eerlijk is eerlijk, als je Marloes op het podium ziet, mijn kleindochter, die een rol speelt of haar leven er vanaf hangt, dan hou je het niet droog hoor, ook wetende dat ze maanden bezig geweest is het script zich eigen te maken, dan snapt iedereen dat hier een oma zit, die zo ongelofelijk trots is, niet alleen op haar (nou ja...ehhhh) maar op de voltallige cast van 'de club van lelijke kinderen'!

... Eindelijk naar de musical van Marloes! ...

Schrijver: An Terlouw, 29 november 2020


Geplaatst in de categorie: toneel

3.8 met 4 stemmen 1.029Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)