Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

De vermiste slinger

De slinger is weg, waar is dat ding gebleven, want zonder slinger staat de klok toch stil? Samen gaan we op zoek, in hoeken, kasten, onder en achter de bank, alsook het bed, we zoeken in alle gaten, tevens hoeken! Waar is die slinger gebleven en beiden blikken we naar de klok, die stil staat! Waarom het ding eraf is, geen flauw idee want wie verzint er nou zo’n actie, om - niet eens op 1 april - de slinger van de klok af te halen! Heb jij dat ding verwijderd vraag ik hem, hij kijkt me verbaasd aan, hoe kom je daar nou bij? Wel, ik was het niet en we wonen met zijn tweetjes dus is het niet lastig te bedenken wie het ding eraf gehaald heeft, zeg ik nog.

Ik ga de koffie aanzetten, snuit mijn neus en gooi de gebruikte zakdoek weg door op het pedaal van de emmer te drukken, de klep gaat omhoog en tot mijn grote, zeg maar gerust levensgrote verbazing ligt daar omgekeerd de slinger van de klok! Ik roep hem en zeg: kom eens kijken wat hier ligt? Manlief komt richting de keuken en staat stomverbaasd te kijken naar wat zich in de vuilnisbak bevindt, hoe kan dat nou?

En juist op dat moment klinkt de klok zijn zeven slagen, hoor ik naast me, ben je wakker? Ja dat ben ik, maar waarom heb jij die slinger in de vuilbak gedaan!? Er wordt gelachen naast me: je hebt gedroomd, tja. Dat dus!

Schrijver: An Terlouw, 3 december 2020


Geplaatst in de categorie: psychologie

3.0 met 6 stemmen 133Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Han Messie
Datum:
4 december 2020
Email:
hmessielive.nl
Nou An, je ziet toch maar hoe dromen bedrieglijk veel met onze werkelijke denkbeelden en gevoelens overeen kunnen komen!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)