Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Danny Vera's plagiaat

'Hoe is het in hemelsnaam mogelijk dat die Danny Vera nu op nummer één staat?', vraagt Elvis Boreel aan zijn koninklijk geklede echtgenote Elodie de Visser. 'Ach man, maak je niet zo druk, het is de Top 2000 maar!', antwoordt Elodie, 'bovendien is het de hoogste tijd, dat die 'Bohemian Rhapsody' van Queen van haar troon is gerukt!'. 'Toch blijft die song duizend keer mooier dan die melancholische smartlap van die nepcowboy in zijn peperdure, gelikte kloffie!' 'Ik vind zijn stoere whiskystem anders best bijzonder!' 'Weet je wat bijzonder is? Dat hij met zijn treurnisstem zo'n mooie vrouw als Escha Tanihatu aan de haak heeft weten te slaan!' 'Zie je wel hoe bijzonder hij is!' 'Ik weet niet wie er aan de touwtjes trekt bij die Top 2000, maar ik durf te wedden, dat het allemaal doorgestoken kaart is!' 'Hoe kan dat nou?' 'Het zijn vast allemaal oude kerels, die de Playboy, waarin Escha modelleert, ik bedoel, etaleert, onder hun kussen hebben liggen!' 'Natuurlijk niet, gekkie!' 'O, maar jij denkt dus dat zijn nummer één plek puur om muzikale redenen is?' 'Dat lijkt me niet anders kunnen!' 'Jeetje nog aan toe, wat ben jij naïef zeg!' 'Leg me jouw argwaan dan maar eens goed uit als je kunt!' 'Dat wil ik best doen, maar eerst plop ik deze champagnekurk eruit om deze zware teleurstelling te boven te komen!'.

Je moet weten dat Elvis in de kelder van zijn Kasteel Westhove nabij Oostkapelle zelf al jarenlang op een superhit vist en dat hij na een avondje stappen in Middelburg met Danny in contact is gekomen en dat ze met elkaar hebben samengewerkt, toen ze beiden stomdronken waren. Elodie was toen bij haar vriendin, barones Katja van Doesburg in Biggekerke. Het was die nacht een hels kabaal in de kelder aan de Duinvlietweg 8, maar er werden wel mooie songs bedacht, die dankzij de tegenwoordigheid van geest van Elvis allemaal met een bandrecorder zijn opgenomen. Toen hij de volgende middag in de kelder ontwaakte, was Danny spoorloos verdwenen.

'Kijk!', zegt Elvis, 'ik heb eens in die Top 2000 zitten neuzen en daar staan honderden songs in, die duizendkeer beter zijn dan dat zoetsappige gejeremieer van 'Roller Coaster'!'. 'Maak me gek!' 'Neem alleen al 'Zombie' van The Cranberries, 'Back To Black' van Amy Winehouse, 'One' van U2, 'Hurt' van Johnny Cash, 'Telegraph Road' van de Dire Straits, 'Somebody To Love' van Queen, 'Angels' van Robin Williams, 'Goodnight Saigon' van Billy Joel, 'Smells Like Teen Spirit' van Nirvana, 'The River' van Bruce Springsteen en 'Purple Rain' van Prince. 'Stond die van Prince dan nooit op één?' 'Weet ik veel? Feit is dat er dus vele veel betere songs zijn gepasseerd en dat ook nog eens vliegensvlug!' 'Maar dat kan toch!' 'Denk nou eens helder na, wil je, die song van Danny is gewoon een standaardsong, waar verder niets bijzonders aan te bespeuren valt, ook al heeft hij een lekker wijsje gevonden!' 'Deed jij dat maar eens!' 'Nou, en daar wil ik het dus met jou over hebben, want ik kan je bewijzen, dat hij die song van mij gestolen heeft!' 'O, daarom staat die lelijke bandrecorder hier zeker!' 'Luister maar eens!'. Elodie luistert naar veel dronkemansgelal en onhandig gepingel op twee gitaren, maar opeens schrikt ze op en hoort ze 'Roller Coaster', gezongen door niemand minder dan haar manlief. Even later hoort ze het Danny nadoen. 'Geloof je me nu?', zegt Elvis met een smekende blik. 'Lieve schat, dat ik dat nog mag meemaken, je staat op nummer één in de Top 2000!' 'Nee, troela, dat is die liedjesdief Danny!' 'Och, arme ziel, kom hier, maestro, dan krijg je een dikke pakkerd van me!' 'Maar ik krijg hem nog wel!' 'Ja, schat, je wipt hem volgend jaar gewoon van plek één!' 'Moet makkelijk kunnen toch?'.

Schrijver: Joanan Rutgers
14 december 2020


Geplaatst in de categorie: muziek

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 455Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)