Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Heb ik....

Zeg vertelde ik je al van, wat er gebeurde vandaag? Wat zeg je, nee, oeps dan moet ik dat even snel herstellen. Kijk, ik werd wakker met een afgrijselijke pijn in m’n rug en dacht: ik ga eruit, neem m’n Brinta en meteen een paar pijnstillers, dat werkt namelijk snel. Had natuurlijk de koffie al aangezet, die geurde door de keuken, eh ja, man sliep nog hoor. Dus toen dat heerlijke bruine vocht doorgelopen was, ( klinkt raar maar je weet wat ik bedoel toch?) twee bekers meegenomen naar de slaapkamer. Man blij, ik ook want ik kroop natuurlijk nog even terug.

Op ons gemak het bruine vocht naar binnen laten glijden en tja, dan er maar uit nietwaar, want een hele dag in bed is aan ons niet besteed, dat weet je wel toch? Dan rinkelt al vroeg de telefoon, of het goed is dat vriendin even langskomt. Natuurlijk is dat goed en ook Els komt even langs, wat zeg je? Tegelijk nee joh natuurlijk niet, alles komt hier apart sinds we ons aan de regels moeten houden toch? Als ook vriendin weg is, de boel weer even heeft open gestaan, omdat dat moet vanwege dat virus, komt P langs, ook hij is na een half uur weg.

Opnieuw telefoon, of het goed is dat J even langskomt en ik zeg jazeker, wil je ook koffie? Dat wilde ze wel en dus, zet ik voor de vijfde keer koffie vandaag, geurde voor de net zoveelste keer de lucht van verse koffie door het huis. Ja, toch makkelijk nietwaar? Intussen een ingevroren verse maaltijd uit de vriezer gehaald, want je snapt dat er anders van iets klaarmaken niks komt en de innerlijke mens wil ook wat, toch?

Dan belt dochterlief, die tegen narigheid aanloopt vanwege de op handen zijnde lockdown, lastig maar het is niet anders en zo, vergat ik jou even, niet met opzet maar door de drukte want weet je, nee zeggen tegen mensen die langs willen komen is geen optie, je bent nu alleen wat langer bezig met: binnen laten, handen wassen, op afstand houden, niet begroeten en na vertrek moeten de deuren even tegen elkaar open, net lang genoeg om de vijand buiten te laten en net te kort om te bevriezen, maar dat heb ik er wel voor over.

Blijf gezond wil ik je nog even zeggen, hou je haaks en als er wat is, je mag altijd bellen hoor!
Liefs An

... Nog even... ...

Schrijver: An Terlouw, 14 december 2020


Geplaatst in de categorie: algemeen

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 206Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)