Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Alles uitproberen!

Ach, we zijn- en blijven Nederlanders zoveel is duidelijk zeker als we het nieuws van vandaag zien! Alle winkeliers proberen een uitweg te zoeken om toch maar de winkel open te gooien, dat zagen we zelf gisteren al toen we de boodschappen gingen halen. Diverse andere winkels waren open en ik keek er verbaasd naar, want behalve de kruideniers zou alles toch dicht zijn! Kappers gesloten net als kledingwinkels en juweliers maar grote verbazing als je dan ziet dat de drankenwinkel open is, ( kan ik makkelijk zeggen want we drinken hier niet) de dierenwinkel net als Primera ook al open?

Tja die nemen ook post aan zo sprak de eigenaar en dus, waren die gisteren open en we weten allemaal zodra er 1 schaap over de dam is, gaan meer winkels open zoals de hema, de wibra en die laatste vond ik toch wel heel erg in zijn commentaar want zo liet hij weten: we gaan open om de kruideniers te ontlasten? Ja me zolen, het argument dat ook zij schoonmaakspullen verkopen, net als de Action en meer van dat soort zaken, kwam er dunnetjes achteraan.

Hoe lastig is het te begrijpen dat het land in een lockdown zit en moet, hoe moeilijk is het dan om regels op te volgen? Als we de jeugd amper in toom kunnen houden wat dat betreft, is wel duidelijk waar dat onbegrip vandaan komt. En natuurlijk is het waardeloos, natuurlijk is het oervervelend, natuurlijk verdienen ze geen bal, maar wat is nou belangrijker? Blijkbaar de omzet maar: wat begin je met winst als je het loodje legt? Niks toch?

Mijn kind is vandaag aan het werk, ze staat voor de klas, de klas is leeg jawel maar ze moet er nu voor zorgen, samen met al die andere leerkrachten dat ze na de vakantie online kunnen gaan werken, haar man, werkt ook, zit in de zorg, net als meer familieleden en geloof me: ze lopen tegen dingen aan, waar wij met zijn allen alleen van horen, zien doen we niks! Beter ook want de zogenaamde griep die de vijand nog steeds opgespeld krijgt maakt slachtoffers bij de vleet! Als dat betekend dat we Kerst moeten inleveren, oud en nieuw ook, wat is dan belangrijker?

Blijf in vredesnaam gezond en volg de regels, ze zijn namelijk niet opgesteld om je te pesten, om te treiteren, nee ze zijn de wereld ingegooid om ons gezond te houden! Dus kom op nou, schouders eronder en we gaan ervoor! Succes

... Winkels ...

Schrijver: An Terlouw, 16 december 2020


Geplaatst in de categorie: actualiteit

5.0 met 1 stemmen 78Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
An Terlouw
Datum:
17 december 2020
Han allereerst bedankt voor je reactie. Weet je, het maakt me machteloos kwaad, boos en verdrietig! We doen hier onze stinkende best om niks verkeerd te doen en als dan vanwege de mislopende inkomsten dit soort acties worden uitgehaald word ik zo....pissig is het goede woord. Terug op jezelf, WIJ weten wel wat daarmee bedoeld wordt, nu de rest nog. Het is even afzien, ik wou dat iedereen er zo over dacht!
Naam:
Han Messie
Datum:
17 december 2020
Email:
hmessielive.nl
An, jouw boodschap beschrijft hier kort en krachtig hoe een ieder zich streng aan de regels moet houden, een tijdje allemaal zoveel mogelijk op onszelf, om daarna weer des te gezonder met elkaar op kunnen trekken en deelnemen aan het openbare leven.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)