Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Wat een loei, knoei waardeloos einde van een loei, knoei waardeloos jaar

Jasses en om nou te zeggen, fijne en prettige jaarwisseling, neen, zo ver wil ik niet gaan want er staat ons heel wat meer te wachten dan wat we nu op het netvlies hebben staan, neem dat maar van me aan. Als eerste zeiden we bij de overgang van ‘19 naar ‘20, dat het een gezond jaar mag worden. Nou dat is het dus op zeker niet geworden. Het barst van de zieken, oh nee, niet alleen die met het virus geveld liggen, er zijn ook heus andere ziekten die we amper meer horen, maar er zijn er nog steeds!

De mensen met kanker en hartproblemen zijn talrijk, de mensen met nier- en darmproblemen zijn eveneens: talrijk; diabetes, epilepsie, ms en meer van die narigheid, ook zij zijn de klos evengoed.
Ook zij hoorden 364 dagen geleden: een gelukkig en vooral gezond 2020, nou die gezondheid is ver te zoeken, vooropgesteld dat het nog te vinden is, cq terugkomt want zo zoetjesaan mag je ook daaraan twijfelen!

Ik ben van nature geen zwartkijker maar heb die kleur voor een groot deel toch wel in het achterhoofd als het gaat om: gezondheid. Ik hoef het niet te hebben over de volle ziekenhuizen, dat weten we zo langzaamaan wel, evenmin dat de zorg op het tandvlees loopt.
Teruggeworpen op jezelf en normaal is dat (ook voor mij) zo moeilijk niet, maar het wordt een ander scenario als ook ik ziek word, niks kan en niks mag, mijn vingers doen het en daar heb je dan alles mee gezegd, drie artsen zijn bezig om uit te vinden wat er loos is. Ik moet een goedje drinken dat het meest te vergelijken is met een glas behangplaksel aangevuld met natte delen van een telefoonboek en een idee van levertraan. Het is al goor om neer te zetten, laat staan om dat elke dag te moeten drinken, maar het moet, want drink ik het niet staat magere Hein vlakbij en met alle opgelegde en opgevolgde maatregelen gun ik dat die gast niet!

Een gezond 2020 zeiden we, het is zo makkelijk gezegd, mensen die er nu niet meer zijn, het corona-virus heeft ze gehaald, mensen die een plaatsje innamen aan tafel en naast een partner in bed, ze zijn er niet meer maar ook zij hoorden in de nacht van ‘19 op ‘20 de beste wensen uiten en een gezond nieuwjaar!
Jawel, ook zij, waar nu een kaarsje voor wordt gebrand.
We namen ooit gezondheid voor vanzelfsprekend, voor normaal en gewoon aan, maar geloof me als ik zeg: dat het geenszins gewoon is en weet je, ik ga niemand een gezond 2021 wensen, niks hoor, dat is de goden verzoeken, maar ik ga wel iedereen het allerbeste wensen: dat blijft volgens mij altijd goed!

... Duimen voor een beter 2021 ...

Schrijver: An Terlouw, 31 december 2020


Geplaatst in de categorie: wetenschap

3.6 met 13 stemmen 933Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Han Messie
Datum:
6 januari 2021
Email:
hmessielive.nl
An, ook ik wens jou veel beterschap toe. Blijf maar hopen op een komend herstel. Jouw geloof en brede kijk op het leven zullen daarbij helpen. Ja, de lockdown wordt steeds weer wat verlegd. Dat het spoedig maar voor de laatste keer mag wezen!
Naam:
catrinus
Datum:
4 januari 2021
Beste An, ik wens jou ondanks alles, veel sterkte en beterschap en weer een productief schrijfjaar toe.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)