Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

De vergeten groep

Bij de verwarming luisterend naar het nieuws bedenk ik dat we zo ontzettend veel mensen in het zonnetje gezet hebben, vanwege de pandemie, maar tegelijk denk ik aan al die mensen achter de schermen die net zo goed bijdragen aan een goede afloop van deze nare situatie. Er zijn hordes mensen die geen applaus krijgen, die ook niet in de vuurlinie werken, of moet ik zeggen: de pande-linie, nieuw woord voor de Dikke van Dalen wellicht.

Vanaf het begin zijn er van die tinnen soldaten geweest, van wie naam niet vermeld werd maar die wel een steen bijdroeg, net zo goed als nu de chauffeurs die het goedje rondbrengen, kijk: je ziet wel de motoragenten, maar die vrachtwagenchauffeur, die zie je dus niet. En wat te denken van al die laboranten die zich bijkans uit de naad hebben gewerkt om een juist goedje tot stand te brengen om ons zo uit de schaduw te halen? En de GGD, ook al een ondergesneeuwd gebeuren want je hoort wel iedereen als het mis gaat, maar de goeie dingen worden overlopen! Chapeau mensen van de GGD!

Te denken aan al die huisartsen en hun assistentes, kijk, de mijne ken ik wel maar de mensen die zich scharen in laboratoriums, die de onderzoeken doen, die zien we niet, ze krijgen geen applaus ze krijgen geen bonus omdat ze in de pande-linie werken, niks hoor! De man die in de vorige lockdown het Ahoy helemaal liet verbouwen tot een soort van extra ziekenhuis onderkomen, die man heeft evenmin een gezicht, net zomin als de mensen dat hebben die zich een ongeluk bouwen om prik-en-afneem locaties in elkaar te zetten.

En nou weet ik zeker dat ik wel iemand vergeet maar mijn grootste pluim gaat toch wel uit naar die persoon die het vaccin heeft geregeld, die de juiste formule had en die dus een streepje verdient net zo goed als een applaus! Dus persoon zonder gezicht, ik zet mijn handen op elkaar voor jou, voor jullie, want dat er gejuicht is, zoveel is zeker en of je nou alleen was, compleet met wiskundige formules, ik heb geen idee, maar in dat geval delen jullie mijn welgemeende applaus, oké?

Schrijver: An Terlouw, 6 januari 2021


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.0 met 2 stemmen 92Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Han Messie
Datum:
6 januari 2021
Email:
hmessielive.nl
Ja An, een geweldig netwerk van weldoende mensen, die tegen het gevreesde virus strijden.
Wie moeten we het meeste prijzen? Dat is voor ons stervelingen moeilijk uit te maken. In de Hemelse gewesten zal dit allemaal bekend zijn.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)