Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Een vreemd voorstel?

Menig mens in mijn omgeving weet inmiddels wel dat bepaalde waarden in het bloed niet goed zijn. Dat is al jaren zo en daar leer je mee leven, bijvoorbeeld door aanpassen van je eten, maar ook het drinken, want dat speelt ook een rol. Ik weet niet beter en ook mijn geliefde naasten weten dat, dus wordt vaak rekening gehouden met datgene wat ik beter niet eet of drink. Dat je daardoor bepaalde stoffen tekort komt is geen punt; wordt opgelost middels een pilletje dat die waarde weer netjes op peil houdt.

Ging het maar zo makkelijk met de te hoge kaliumwaarde in het bloed! Al sinds er een fout gemaakt werd met een ander medicijn, omdat mijn vertrouwde pillen niet meer zouden komen, nu drie maanden geleden, ben ik elke week te vinden om een naald in m’n arm te laten parkeren, een buisje vol te laten lopen en vervolgens thuis een telefoontje te krijgen dat het opnieuw (lees nog steeds) te hoog is, zelfs weer hoger dan vorige week ook nog.

Hier wordt een mens niet blij van, want ondanks dat men zegt: je merkt er niets van, doe ik dat juist wel, je hebt bijwerkingen die er niet om liegen en al twee maanden slik ik dus een soort behangplaksel vermengd met bladzijden uit een telefoonboek, aangelengd met een soort van levertraan, een goor goedje waarvan de stukjes papier in je strot blijven hangen ook nog! Tijdens drinken moet ik alleen staan, niet buigen want dan komt de zooi er weer uit, dat spul dus. Vandaag belde de arts met de opwekkende mededeling dat - omdat het wederom te hoog was - ik dus twee keer per dag dat gore goedje naar binnen moet werken. Ik word er niet blij van maar vraag me sterk af of het sowieso helpt, immers staat er op de bijsluiter dat het meteen gaat werken!?

Nou heb ik geen idee wat ‘meteen’ is maar dat het bij mij niet ‘meteen‘ helpt is wel duidelijk. Angst is een slechte raadgever en zo besluit ik maar eens te gaan Googlen, om te zien of er soms meer mensen zijn die ...juist... ook een soortgelijk probleem hebben. Al lezend van negatieve reacties (misschien handig als die toestanden werden bijgehouden want dit was van 2010) ga ik naar een volgende pagina, artsen die weten waar ze het over hebben ook nog! Ik lees het gehele stuk om vervolgens stomverbaasd te blijven hangen bij: kalium kun je niet middels voedsel naar binnen krijgen? Hé? Dat is maf en ik lees verder.

Dan komt er een stukje waarbij ik ga twijfelen aan de bul van de betreffende arts want: bij een te hoog kalium is het slim een diëtiste te raadplegen en de inname van kalium middels voedsel te beperken! Ik kijk naar meneer T en zeg: hoe kun je dit nou in één artikel neerzetten? Het komt niet door voedsel naar binnen, maar als het te hoog is moet je op dieet! Ik let al jaren op wat ik eet, weet bij bepaalde middelen dat ik daar een probleem mee kan krijgen, dus kijk er mee uit! Kijk, kalium zit zelfs in water. Ook dat weet ik en dat zelfs die waardes verschillen qua omgeving in ons land daar ben ik zelf achter gekomen, maar dat dit zou boud wordt gezegd terwijl men het niet zeker weet, dat zet mensen op het verkeerde been en dat kun je beter niet doen!

Als dit (en ik heb het apart gehouden) geschreven is door een arts, twijfel ik aan de echtheid van de bul, maar ik zou zo zoetjesaan wel willen dat men een oplossing had, zeker nu ik twee van die smerige glazen moet drinken waarvan ik nu dus in elk geval nog niet weet of het helpt! Stel je voor dat ik het voor niks naar binnen werk, dat is pas een pure straf zeg!

... Goor goedje ...

Schrijver: An Terlouw, 13 januari 2021


Geplaatst in de categorie: ziekte

4.0 met 1 stemmen 56Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)