Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Een halve zoethouder

Beetje tegengevallen is het wel, zo’n beetje heel Nederland verheugde zich op de komst van een pak sneeuw, weet je wel: zo’n pak waarin je met moonboots lopen moet, nou ja lopen meer met grote stappen proberen vooruit te komen zonder op je gezicht te gaan natuurlijk. Een pak sneeuw met hoofdletters, een pak dat we jaren geleden hier nog hadden, of: om naar Spanje te kijken, de helft van wat daar viel, dat hadden we hier wel verwacht, zo’n beetje dan. Als eindelijk de eerste vlokjes vallen en ik roep: het sneeuwt, bromt eega, naar buiten kijkend, ik zie niks! Nee dat snapte ik wel want er viel af en toe een minuscuul vlokje, zo eentje dat ook Vrouw Holle wel buiten had gekregen, zo eentje, of twee of drie...

Maar, na wat minuten verder zegt ook hij, verdraaid je hebt gelijk, maarre ik ben een vrouw en die hebben echt heel erg vaak gelijk, zo ook nu toch? Duimen draaiend naar buiten glurend en nog steeds in de veronderstelling dat we een echte traktatie krijgen blijven de vlokjes angstig klein, jemig het zal toch niet bij dit beetje blijven, de slee stond klaar, de moonboots, de extra wanten de sjaal voor de sneeuwpop, de winterpeen, kortom alles stond klaar.

Dat staat het nog steeds, want het kleine beetje kreeg geen btw, het werd en bleef een klein beetje te weinig om al die artikelen te gebruiken, te weinig om sowieso iets van te bakken, laat staan te bouwen en dus, bergen we de spullen maar weer op, want de weerman zei: over een week of twee komt er een koufront aan, dat zou wel eens sneeuw kunnen brengen, dus daar denken we maar aan, met gekruiste vingers en weet je: het heeft wel een enorm voordeel, we hebben het in elk geval even over wat anders gehad dan over al die andere acties die het nieuws haalden! Dus weergoden, doe eens lief, geef ons als vanouds een pak sneeuw! Het is van harte welkom!

Schrijver: An Terlouw, 17 januari 2021


Geplaatst in de categorie: jaargetijden

3.0 met 2 stemmen 149Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Han Messie
Datum:
17 januari 2021
Email:
hmessielive.nl
Een halve zoethouder, ofwel met een kluitje het riet insturen... Deze termen zijn zeker van toepassing op het sneeuwbuitje van gisteren.
Je beschrijft mooi hoe we verlangen naar een flink pak sneeuw. Maar Vrouw Holle zou zich beledigd voelen bij zo'n buitje als we gehad hebben. Haar laken zorgde voor flinke sneeuwbuien, waar er maar sneeuw op de aarde mocht komen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)